Jutarnji stih

Pobjedonosna vjera

“Pravedan si, Jahve, na svim putovima svojim i svet u svim svojim djelima.” (Psalam 145,17)

Početkom 2009. godine pokrenut je u zapadnoj Boliviji projekt koji smo nazvali “Sedam dana moćnog djelovanja”. Tijekom tog vremena predviđeno je da prodamo bar sedam knjiga dnevno, dakle ukupno četrdeset devet knjiga.
Petog dana izazova nisam znao gdje bih otpočeo s radom. Ali sam se sjetio da je Ellen G. White napisala: “Naš nebeski Otac ima tisuću načina da se pobrine za nas, o kojima mi ništa ne znamo.” (Služba liječenja, str. 305) Toga dana sreo sam Renea Tapija koji je prolazio kroz Miraflores. Pokazao sam mu jednu od mojih knjiga koja mu se svidjela. Nakon što smo još malo porazgovarali, namjeravao sam se oprostiti od njega, ali sam se predomislio i odlučio ga otpratiti u njegov ured i tamo mu uručiti knjigu. On se složio.
Stigli smo u njegov ured u Villa Salomé. Nakon što sam Reneu dao njegovu knjigu, upitao sam ga bih li mogao porazgovarati s menadžerom. Predložio sam da održimo jednu vrstu predavanja o zdravlju za sve zaposlene. Rene mi je pomogao da zakažem prezentaciju materijala o zdravlju kojem je prisustvovala polovina zaposlenih (oko osamnaest osoba). Nakon ove prezentacije prodao sam petnaest knjiga. Još uvijek sam trebao prodati više od deset knjiga kako bih ispunio svoj osobni trodnevni izazov tijekom “Sedam dana moćnog djelovanja” i to sam uspio tako što sam idućeg dana otišao do svake osobe koja je radila u toj zgradi.
Moji blagoslovi se tu nisu završili. Lucas Carranza, menadžer, zatražio je da mu sakupim sve narudžbenice kako bi ih mogao isplatiti odjednom. Odlučio je da će odbijati novac za knjige od plaća zaposlenih u iduća dva ili tri mjeseca. Nekoliko dana poslije, predao mi je ček za svih dvadeset pet knjiga.
Ako radimo s vjerom, primamo nagradu. Svakodnevno razgovarajte s Bogom na mjestu i u vrijeme kad vas nitko neće prekidati. Osobno dođite pred Njega sa srcem punim povjerenja. On će ispuniti svoja obećanja. Poštujte Njegove upute i primit ćete Njegovu pomoć za svaki novi dan.
Juan Victor Mamani Quispe, Bolivija


Komentiraj