Podvig mladih na Bahamima

20. 04. 2015.

“I što god nakaniš učiniti, učini dok možeš, jer nema ni djela ni umovanja, ni spoznaje ni mudrosti u Podzemlju u koje ideš.” (Propovjednik 9,10)

Studenti s Bahamske akademije svjedoče da literarni evangelizam mijenja život i jača vjeru u Isusa, zato što su doživjeli iskustva jednog ljeta koje nije bilo nalik nijednom prijašnjem. Umjesto da cijelo ljeto gledaju televiziju, igraju videoigrice, razgovaraju telefonom ili putuju, osamnaestero studenata s akademije mijenjalo je život ljudi radeći kao literarni evanđelisti.

Nakon što su prošli poduku u praktičnim i teorijskim vještinama sa snažnim naglaskom na duhovnu pripremu, krenuli su objavljivati Krista putem tiskanih stranica. Dok su radili, molili se i nudili literaturu u svakom domu koji su posjetili, Bog je bogato blagoslovio njihove napore i prodaju. Marljivo su radili i naučili vrijedne životne lekcije, kao što su:

1. Morate biti uporni ako želite usavršiti svoje prodajne vještine.

2. Vaša efikasnost u prodaji proporcionalno se povećava kad od Boga tražite savjet za upotrebu svojih talenata i sposobnosti.

3. Morate se osloniti na Boga i vjerovati u Njegovu dobrotu.

Dvanaestogodišnji Nathan je rekao: “Nismo ništa prodali u prvoj kući, ali smo ubrzo mnogo prodavali. Radili smo toliko daleko i široko koliko nam je Gospodin omogućio.” Njegova petnaestogodišnja sestra, Shante, dodala je: “Da, Bog je čak zaustavio i kišu radi nas mnogo puta tako da smo mogli nastaviti propovijedati Evanđelje!”

Jedanaestogodišnji Daniel je izjavio: “Dok sam kolportirao, jedna žena mi je rekla da nije zainteresirana, ali sam joj ipak predložio da se pomolim za nju. Nakon molitve Bog je dirnuo njezino srce i ona je kupila cijelo jedno godište časopisa! Vidio sam rad Svetoga Duha na djelu”, zaključio je on.

Shante ima ovu posebnu poruku za druge mlade: “Savjetovala bih svim mladima da krenu u prodaju knjiga. Na taj način ne samo što ćete širiti Božju riječ, već ćete isto tako i nešto zaraditi. Uživala sam u svojem iskustvu ljetne kolportaže i znam da ću to raditi i sljedeće ljeto.”

Rad s literaturom daje smisao životu, pogotovo kada ga obavljate cijelim srcem!

Al R. Powell, Bahami