Jutarnji stih

Pokraj drveta života

““Pjevali su novu pjesmu: ‘Kadar si da uzmeš knjigu i da otvoriš njezine pečate, jer si bio zaklan i svojom krvi iskupio Bogu ljude od svakog plemena, jezika, puka i naroda.’”“ (Otkrivenje 5,9)

Očekujemo li da napokon stignemo na Nebo i pridružimo se nebeskom zboru? Kada je karakter u pitanju, iz groba ćemo izići baš onakvi kakvi odlazimo u njega. … Sada je vrijeme za pranje i glačanje. …
Ivan je vidio Božje prijestolje i oko prijestolja mnoštvo ljudi, pa je zato upitao: ““Tko su ovi?”“ Došao je odgovor: ““Ovo su oni što dolaze iz velike nevolje; oni su prali svoje haljine i obijelili ih u krvi Janjetovoj.”“ (Otkrivenje 7,14) Krist ih vodi na izvore žive vode, tu je drvo života, a tu je i dragocjeni Spasitelj. Ovdje nam je prikazan život koji se mjeri Božjim životom. Tamo nema boli, tuge, bolesti ni smrti. Svi žive u miru, skladu i ljubavi. …
Sada je vrijeme da primimo milost, snagu i moć koje će se udružiti s našim ljudskim naporima da možemo oblikovati karakter za vječni život. Kada to ostvarimo, ustanovit ćemo da nam služe Božji anđeli i postat ćemo baštinici Božji i subaštinici Kristovi. A kada zatrubi o posljednjoj trubi, mrtvi će biti pozvani iz svojih tamnica i biti preobraženi u trenutku, odjednom, a na glave pobjednika bit će stavljene krune besmrtne slave. Otvorit će se vrata raja za narod koji je održao istinu i on će ući. Sukob je završen.
““Nakon toga će kralj reći onima s desne strane: ‘Dođite, blagoslovljeni Oca mog, i primite u posjed kraljevstvo koje vam je pripravljeno od postanka svijeta!’”“ (Matej 25,34) Želimo li ovaj blagoslov? Ja ga želim, a vjerujem i ti. Neka ti Bog pomogne da se izboriš u bitci života i dan za danom pobjeđuješ, tako da na kraju budeš u broju onih koji će svoju krunu položiti kraj Isusovih nogu i dodirnuvši zlatnu harfu, ispuniti cijelo Nebo najslađom glazbom. Želim da ljubiš moga Isusa. … Ne odbacuj Spasitelja jer je On platio beskonačnu cijenu za tebe. Ja vidim u Isusu neusporedivu privlačnost — a želim da je vidiš i ti. (MS 84, 1886.)


Komentiraj