Jutarnji stih

Pokretačka sila poslušnosti

““Jer u ovome stoji ljubav prema Bogu: da vršimo njegove zapovijedi. A njegove zapovijedi nisu teške.”“ (1. Ivanova 5,3)

Vršenje Božjih zapovijedi ukazuje Mu čast i veliča Ga preko Njegovih izabranika. Zato svaka duša kojoj je Bog dao sposobnost prosuđivanja ima obvezu prema Bogu da istražuje Riječ i utvrdi sve ono što nam je naloženo kao Božjem otkupljenom vlasništvu. Trebali bismo razumjeti sve što Riječ zahtijeva od nas. … Mi ne možemo ukazati veću čast našem Bogu, čiji smo stvaranjem i otkupljenjem, nego da pred nebeskim bićima, bezgrešnim svjetovima i palim ljudima, damo dokaz da marljivo slušamo sve Njegove zapovijedi, zakone vladavine u Njegovom kraljevstvu.
Moramo marljivo proučavati da bismo stekli znanje o Božjim zakonima. Kako možemo biti poslušni podanici ako ne razumijemo zakone uprave u Božjem kraljevstvu? Stoga otvorite svoju Bibliju i tragajte za svim onim što će vas prosvijetliti u vezi s Božjim zapovijedima, i kada prepoznate ““ovako govori Jahve Gospod”“, ne pitajte za mišljenje ljudi, već bez obzira na cijenu, dragovoljno poslušajte. Tada će na vama počinuti Božji blagoslov. …
Često pitajte u molitvenom duhu: ““Gospodine, što hoćeš da činim? Kršim li na bilo koji način božanske uredbe? Stavljam li na bilo koji način svoj utjecaj na stranu neprijatelja? Pokazujem li nepažljivo zanemarivanje Božjih zapovijedi? Jesam li spreman uzeti Kristov jaram, podizati terete i biti Njegov suradnik? Jesam li proučio moguće izgovore za zanemarivanje poslušnosti prema jasnom ‘ovako govori Jahve Gospod’? Izlažem li se opasnosti da podnesem posljedice zanemarivanja jasno otkrivenih Jahvinih propisa jer nisam odlučio izići iz svijeta i odvojiti se? Hoće li strah od čovjeka imati veći utjecaj na mene od Božjeg straha?”“
Pokorite se Bogu govoreći: ““Evo, Gospodine, predajem Ti sebe; to je sve što mogu učiniti. Neću biti neposlušan Tvojem Zakonu zato što bi me to svrstalo u neprijateljeve redove.”“ (Letter 82, 1895.)


Komentiraj