Pomoć iz etera

5. 05. 2015.

“Evo stojim na vratima i kucam. Ako tko čuje moj glas i otvori vrata, ući ću k njemu i večerati s njim, i on sa mnom.” (Otkrivenje 3,20)

Odlazim sam u adventističku crkvu u Gomi od 1994., a bila sam literarna evanđelistica od 1997. godine. Mojem mužu, koji je odlazio u Baptističku crkvu, u početku nije bilo drago da putujem s tako teškim knjigama. Ali nakon mnogo molitve počeo je cijeniti službu literature i nazvao ju je plemenitim poslom. Dala sam mu neke knjige kao što su The True Sabbath (Prava subota) i Put Kristu. Kada se s naše postaje u Gomi počeo emitirati naš crkveni radijski program, slušao je sa mnom neke vjerske emisije, ali je posebno uživao u vijestima i politici.

U jednoj radijskoj seriji govornik je ponudio tisuću američkih dolara svakome tko pronađe u Bibliji redak kojim bi dokazao da je nedjelja pravi dan za odmor – šabat. Moj muž je zatražio od svojih pastora da pronađu takav redak, ali nisu uspjeli. Tijekom sljedećeg emitiranja emisije, kad su slušatelji mogli odgovarati, nije bilo nijednog odgovora od drugih pastora. Nakon ove emisije moj suprug je odlučio svetkovati pravu subotu i krstio se 2012. Osamnaest godina molila sam se da moj muž prihvati istinu o suboti. Sada je moja dugogodišnja molitva uslišana preko službe literature i radija!

I jedan drugi čovjek, po imenu Paluku Mupika, bio je blagoslovljen preko literature i radija. Paluku je kupio nekoliko knjiga od mene. Kad je pročitao jednu knjigu koja objašnjava istinu o suboti, to mu se nije svidjelo, pa je odlučio da više neće čitati tu knjigu i ostavio ju je po strani. Nakon nekog vremena, međutim, upoznala sam ga s radijskom emisijom “Glasa nade” iz Gome i on ga je počeo slušati. Jednog dana voditelj je govorio o suboti. Paluku je pozorno slušao, a onda se sjetio knjige koju sam mu prodala. Pronašao je knjigu i pročitao je do posljednje stranice. Zatim me je nazvao telefonom i upitao o podrijetlu svetkovanja nedjelje. Pozvala sam ga u našu crkvu i upoznala sa starješinom. Nakon mnogo istraživanja Paluku je donio odluku da će svetkovati subotu i samo tjedan dana nakon što je bio kršten moj muž, krstio se i Paluku.

Neki ljudi “čuju” Božji glas dok čitaju Bibliju. Neki ga “čuju” u propovijedi ili u evanđeoskoj pjesmi. Zahvalna sam što su preko čitanja i radija moj suprug i Paluku prihvatili biblijske istine. Oni su sada jaki u Gospodinu i u svojoj novoj vjeri.

Marie Olemba Kavira Kavaia, Demokratska Republika Kongo