Jutarnji stih

Ponovni susret

“I što god nakaniš učiniti, učini dok možeš, jer nema ni djela ni umovanja, ni spoznaje ni mudrosti u Podzemlju u koje ideš.” (Propovjednik 9,10)

Prije trinaest godina s Yuskom sam išao u isti razred u osnovnoj školi, ali ni on ni ja tada nismo bili adventisti. Nakon završetka osnovne škole, naši su se putovi razišli. Godinama poslije ja sam se obratio i postao adventist. A zatim sam postao i literarni evanđelist.

Jednoga dana, dok sam kucao na vrata i prodavao knjige, ponovno sam sreo Yusku. On je postao pastor jedne protestantske crkve. Pričao sam mu o svojem radu u kojem posjećujem ljude i zarađujem za život prodajom literature koja govori o zdravlju, obitelji, poboljšanju ljudi kao savjesnih građana i o Kristovom Evanđelju. Pokazao sam mu knjige koje sam prodavao i bio vrlo zadovoljan što je Yuska spremno kupio nekoliko zdravstvenih i duhovnih knjiga.

Prilično ga je zainteresirao moj posao pa me upitao bi li i on mogao postati literarni evanđelist poput mene. Odgovorio sam mu da su, budući da naše knjige izdaje Adventistička crkva, svi naši predstavnici vjernici te Crkve. On je zatim upitao: “Oh, pa kako onda ja mogu postati adventist?” Objasnio sam mu da će morati razumjeti i prihvatiti naša vjerovanja i da ću se rado potruditi i uputiti ga da s nekim proučava Bibliju. Sveti Duh je silno radio na Yuskinom srcu pa je nakon nekoliko mjeseci biblijskih proučavanja bio kršten i stupio u zajedništvo adventističke crkvene obitelji.

Nakon nekog vremena prijavio se za posao literarnog evanđelista. Upravo dok pišem o ovom čudesnom iskustvu, nas dvojica prisustvujemo seminaru za poduku kolportera na Sjevernom Celebesu zajedno s 50 drugih sudionika iz istočne Indonezije.

Divimo se Božjem vodstvu koje je ponovno sastavilo nas dvojicu bivših neadventističkih drugova iz razreda pozivajući nas da radimo s literaturom, jer smo sada braća u jedinstvu vjere i cilja. Taj cilj je da oduševljeno evangeliziramo svoj kutak svijeta osobnim svjedočenjem i uz obilje evanđeoske literature. Ellen G. White je jednom zapisala: “Oni koji obavljaju službu za Boga moraju pokazati revnost i odlučnost u radu u zadobivanju duša.” (Testimonies for the Church, sv. 6, str. 418) Yuska i ja možemo posvjedočiti da imamo revnost i odlučnost za ovaj posao! I, kao što nam današnji biblijski redak preporučuje, činit ćemo to prema svojim mogućnostima – svom svojom snagom!

Jeams Sumendap, Indonezija


Komentiraj