Poruka Teda N. C. Wilsona

izdvojeno-slider 9. 10. 2017.

Ted Wilson

Posebna poruka Teda N. C. Wilsona, predsjednika Generalne konferencije Crkve adventista sedmog dana

Draga moja braćo i sestre po cijelom svijetu, vjernici Crkve adventista sedmog dana!

Pozivam vas da se posebno molite za one koji su nedavno iskusili razaranja i imali poginule na Karibima od uragana Irme. Osobno se molim za njih. Gdje god da se nalazite, molite se za Božju crkvu i svjedočanstvo Njegovog naroda.

Osjećaji me snažno potiču da ovu poruku podijelim s vama. Smrtonosni uragan Irma opustošio je otoke St. Martin, St. Barts, St. Tomas, Barbuda, Anguilla, Puerto Rico, Dominikansku Republiku, Haiti, Kubu te Floridu, Georgiju i Južnu Karolinu. Doslovno su milijuni bježali od te oluje. Uragan Jose slijedio je trag uragana Irme.

Molite se za članove naše crkve i općenito za stanovništvo koje je svjedočilo uništavanju spomenutih područja, kao i tisuće koje su prošle kroz pustoš u Houstonu u Texasu i velikim okolnim područjima jugoistočne teksaške obale. Molimo se za njih. Naša srca također suosjećaju s našim vjernicima i stanovništvom u Meksiku koji je opustošen snažnim potresom koji je pogodio države Oaxaca, Chiapasa, Tabasca, pa čak i Meksico City. Osim toga, uragan Katia razorio je Veracruz.

Molim se za naše ljude i zemlju Meksiko. Bez pretjeranog dramatiziranja, moramo prepoznati vrijeme u kojem živimo i tražiti od Boga ne samo snage Svetoga Duha za objavljivanje Božje posljednje poruke upozorenja i nade trojice anđela koja se usredotočuje na Krista i Njegovu pravednost; pogotovo kad se obilježava 500. obljetnica početka protestantske reformacije; kad se neki ljudi ispričavaju za pojavu reformacije ili govore da je ona završila svoju zadaću. Moja braćo i sestre, Duh proročanstva kaže da protestantska reformacija nikada nije završila s Martinom Lutherom, i treba je nastaviti do kraja vremena. Božjom milošću adventisti sedmog dana širom svijeta mogu čvrsto stajati na načelima protestantske reformacije: Samo Pismo, samo vjera, samo milost, Krist kao naš jedini posrednik, i samo Bog treba biti obožavan.

Svjedoci smo razornih prirodnih nepogoda i ratovanja diljem svijeta u posljednje vrijeme i kroz povijest. Nedavno su nam tajfuni uništili kuće i mjesne crkve na otocima Vanuatu i Fidži. Moja supruga Nancy i ja imali smo priliku vidjeti adventiste sedmog dana koji su svojim snažnim djelovanjem pružili otpor tajfunima, gdje su adventistički timovi obnovili porušeno na Vanuatu, a isto će posvjedočiti ovog studenog na Fidžiju. Hvalimo Boga za olakšanje i izvedenu obnovu diljem svijeta na uništenim mjestima, gdje je djelovala ADRA, adventistička društvena zajednica, crkvene organizacije i vjernici pojedinci pokazujući tako Isusovu ljubav.

Molite se za adventiste sedmoga dana da svjedoče svoju vjeru u pomaganju drugima u katastrofama i velikim potrebama u ovim najnovijim i nadolazećim prirodnim katastrofama.

U ovim teškim vremenima zadržimo svoje oči usredotočene isključivo na Krista, Njegovu Riječ i proročku misiju koja je povjerena adventistima sedmog dana. Molite se bez prestanka. Ne dajte se omesti bilo kakvim podjelama u vašim mjesnim crkvama ili u vašoj vjeri ili na globalnoj razini. Molite se za Božje ljude diljem svijeta dok objavljujemo biblijsku istinu i živimo životom kršćanske službe za druge. Molite se za mlade ljude iz Božje crkve da dopuste da ih Gospodin koristi na moćan način, da svjedoče drugima i da se bore protiv zlih utjecaja oko sebe. Molite se za muškarce i žene da se ujedine u objavljivanju adventne proročke poruke Svetoga  pisma. Ne dajte se poljuljati nekim novim ili starim čudnim učenjima koja se ne temelje na Bibliji. Dok proučavate svoje Biblije, proučite upute i smjernice dane u Duhu proroštva.

Molite se za one koji se nalaze u Interameričkoj diviziji, koji su strašno pogođeni uraganom. Molite se za one u Sjevernoameričkoj diviziji u kojoj je došlo do pustošenja, u Teksasu, Floridi, Georgiji i Južnoj Karolini. I za njih se molim osobno. Molite se za članove naše crkve, organizacije i ustanove u tim područjima. Dolazeći prema Floridi, uragan Irma prošao je i sjedištem Interameričke divizije, Jugoistočne konferencije i Konferencije Florida, i oštetio mnoge crkvene zgrade i ustanove koje tamo imamo. Molimo se za ove organizacije.

Prije nekoliko subota imao sam prednost propovijedati na prekrasnom obilježavanju vjerske slobode u Južnoj Floridi, u području Miamija nakon vrlo uspješnog kongresa Međunarodne udruge za vjersku slobodu u Ft Lauderdaleu, a sada je cijelo područje pogođeno još jednom vrstom progona prirodnom nepogodom. Kako vrijeme napreduje, vidjet ćemo ugrožavanja, vjerske progone i strašne prirodne nepogode. To nam je bilo rečeno u Pismu i Duhu proroštva i ne bismo se trebali bojati. Stavimo se u Božje snažne ruke. Isus dolazi uskoro!

Želio bih uputiti još jedan poseban molitveni poziv za Godišnje zasjedanje Generalne konferencije adventista sedmog dana, budući da se usredotočujemo na obnovu i reformu, misiju u gradovima, potpuno uključenje svih vjernika, cjelovitu zdravstvenu službu, njegovanje i zadržavanje članstva, jedinstvo u našoj misiji i crkvi, i još mnogo toga.

Molite se da vođe Božje crkve budu skromni, vjerni sluge i da ponizno izvršavamo nebesko poslanje kako bismo propovijedali proročke poruke upozorenja snagom Svetog Duha. Molimo se, ozbiljno se molimo za oživljavanje i reformu naših života i opći život Crkve. Molimo se za posljednju kišu Svetoga Duha.

Moja braćo i sestre, Isus dolazi uskoro i On nas sve želi upotrijebiti u objavljivanju poruke za posljednje dane: spasenja samo u Njemu. Neka Kristovo usmjerenje koje nalazimo u Ivanu 9,4 bude i naše usmjerenje danas i dok ne dođe: “Moram raditi djela Onoga koji me poslao dok je dan, noć dolazi kad nitko ne može raditi.” Neka Bog blagoslovi vaš rad i svjedočenje za Njega kao adventista sedmog dana diljem svijeta dok se molimo za posljednju kišu Duha Svetoga i Kristov skori povratak.

 

Ted N. C. Wilson
predsjednik Generalne konferencije Crkve adventista sedmog dana