Posjet akreditacijske komisije ATVU

Adventpress 4. 08. 2023.

Od 9. do 11. siječnja 2023. Adventistička akreditacijska komisija (AAA) pri Generalnoj konferenciji posjetila je ATVU. Ova komisija osigurava da sve adventističke obrazovne ustanove nude kvalitetnu naobrazbu i duhovnu skrb svojim studentima i osoblju. Kako bi se to osiguralo, kao i u prethodnim posjetima ova komisija je detaljno preispitala sve aspekte rada ATVU-a. Komisija je bila sačinjena od predstavnika Generalne konferencije, Transeuropske divizije, sestrinskih obrazovnih institucija, sa područja teologije i financija i lokalnog eksperta.

Iako pripreme za svaki posjet AAA zahtijevaju puno vremena i truda, djelatnici ATVU-a su zahvalni komisiji koja ne samo da preispituje rad ustanove, već i donosi prijedloge za napredak i razvoj. Neka od područja koja su osobito bila pohvaljena su cjelovitost u pristupu obrazovanju, akademska izvrsnost, kao i predanost rada svih djelatnika. Komisija je također ukazala i na mogućnost unapređenja određenih područja, kako bi se ATVU nastavilo razvijati i ulagati u izvrsnost i strateško promišljanje. Akreditacija na četiri godine koju je dobilo Učilište (do 31. prosinca 2026.) omogućava studentima koji završe studij s dobrim ocjenama nastavak diplomskog studija u području teologije u adventističkim ustanovama diljem svijeta.

Zahvalni smo Bogu koji je vodio ATVU od osnutka do sada i pod čijim vodstvom i uz čiju pomoć nastavljamo ulagati u pripremu mladih ljudi za cjelovitu službu Njemu i bližnjima, kao što je rekao prorok Zaharija: „Ne silom ni snagom, već Duhom mojim’, veli GOSPOD Nad Vojskama.“ (Zaharija 4,6 VAB)