Posjet mjesnoj crkvi Drašković

Vijesti iz lokalnih crkava 9. 11. 2012.

Mjesna crkva Drašković pozvala je u posjet umirovljenog pastora Ivana Đidaru, što je on sa suprugom Ljiljanom i kćeri Lidijom učinio 3. studenog 2012.

U prijepodnevnoj poruci iznio je potrebu da svatko treba imati svoju malu misiju. To je važno za stjecanje iskustava, duhovni rast i sazrijevanje u vjeri. Riječ je o radu svakog vjernika u skladu s duhovnim darovima koje ima. To može biti rad u malim skupinama, posjećivanje prijatelja, služenje na bogoslužju, pomaganje potrebitima… Svatko treba sudjelovati u onome u čemu može.

Domaćice su se potrudile pripremiti zajednički ručak te su svi bili pozvani na druženje uz zakusku.

Na poslijepodnevnom bogoslužju pridružila im se i skupina vjernika iz Križevaca, koji imaju običaj svake subote, po rasporedu, posjetiti neku od mjesnih crkava u svome (Bjelovarskom) okrugu, ili ugostiti neku od mjesnih crkava. Te subote bio je red da Križevčani dođu u Drašković. Pripremili su bogat glazbeni program u koji su svi uključeni. Poslijepodnevna poruka gosta bila je iz Knjige o Jobu. Iako život često donosi “gorke čaše” i teške kušnje, ipak ne odustajmo od svoje vjere, jer Isus će doći uskoro.

Mjesna crkva u Draškoviću ima izuzetno lijep novi molitveni dom. Žalosti ih što jedan dio mlađih vjernika ne dolazi na bogoslužja. Svojom prvom zadaćom smatraju da ih vrate na popodnevna zanimljiva i živa bogoslužja.

Adventpress