Posjet mladih iz Rakovčeve Banovini

Vijesti iz lokalnih crkava 22. 06. 2012.

U subotu 16. lipnja mladi iz Rakovčeve krenuli su sa tri auta u posjet dvjema crkvama na Banovini. Nekoliko članova naše crkve već duže vrijeme rade na tom području kao misionari zajedno s bratom Stevom Markovom. Dosta toga povezuje crkvu u Rakovčevoj i Banovini jer je naša crkva bila domaćin nekoliko njihovih krštenja, a i njihov prvi susret s nekom većom crkvom bio je u Rakovčevoj.

Prva crkva koju smo posjetili bila je crkva u Svinici. Bogoslužje je počelo u 10 sati i bilo je prisutno četrdesetak braće i sestara. Kroz nadahnuto bogoslužje predstavili smo rad naše crkve u Rakovčevoj, proučili zajedno biblijsku pouku, ohrabrili ih osobnim iskustvima, pjesmom i duhovnom porukom koju je imao jedan od starješina crkve Rakovčeva, Zlatko Garvanović. Nakon bogoslužja domaćini su nam priredili ručak s ukusnim domaćim mliječnim proizvodima, a tu smo imali priliku malo se više upoznati i zbližiti. Nakon ručka krenuli smo prema Hrvatskoj Kostajnici gdje je bogoslužje počelo u 13 sati. Tamo nas je dočekalo petnaestak vjernika i prijatelja od kojih su neki po prvi puta bili na bogoslužju. S oduševljenjem smo i tu zajednički proučavali, pjevali, dijelili iskustva, a kroz duhovnu poruku vodio nas je Aleksandar Očko. U obje crkve osjećao se pravi duh zajedništva i bratske ljubavi i ljubavi prema Bogu.

Iako na Banovini nema klasične crkve već se bogoslužja održavaju u prilagođenim prostorima, osjetili smo prisutnost Božjeg duha i radost zajedništva. U Zagreb smo se vratili sretni što smo mogli svoju vjeru podijeliti s našom braćom i sestrama na Banovini. Radosno iščekujemo trenutak kada ćemo se ponovno s njima susresti ako ne prije onda na Nebu.

Aleksandar Očko 

Fotografije: Goran Vidas

[gdl_gallery title=”Rakovceva u Banovini 2012.” width=”175″ height=”131″ ]