Posjet mladih iz Zagreba crkvi u Špišić Bukovici

izdvojeno-slider 5. 02. 2017.

Dvadesetak mladih iz mjesne crkve Zagreb 1 uputila se 4. veljače 2017. u posjet crkvi u Špišić Bukovici. Te smo subote dopustili vjernicima te mjesne crkve da predahnu od svih uobičajenih subotnjih dužnosti i uživaju u programu kojeg smo im pripremili. Uz goste iz okolnih mjesta crkva je bila gotovo popunjena.

Svi mladi koji su došli u posjet imali su neku dužnost, pa je tako program bio raznolik. Imali smo i nekoliko pjesama s kojima smo proslavili Boga kao zbor mladih. Nakon jutarnjeg bogoslužja i ohrabrujuće duhovne poruke koju je s nama podijelio pastor Dario Kovačević, domaćini su pripremili uistinu velik izbor hrane na zajedničkom ručku. O kolikoj se raznolikosti radi svjedoči i činjenica da smo gotovo svi morali nositi upakiranu hranu kućama. Nakon ručka i kraćeg druženja uslijedilo je poslijepodnevno bogoslužje na kojem smo opet imali prilike slušati razna iskustva, glazbeni sadržaj i poruke iz Božje riječi. Cjelodnevni program odisao je primjerima misije, pa smo mi kao gosti poklonili domaćinima pedeset knjiga Ellen G. White, Velika nada kako bi je oni poklonili nekome do koga im je doista stalo.

Na kraju ove divne i osvježavajuće subote svi smo se osjećali posebno sretno, ohrabreno i blagoslovljeno. Domaćini s nestrpljenjem očekuju naš novi posjet i, kako su kroz šalu rekli, da im dođemo “jednom mjesečno”, jer smo imali lijepu subotu ispunjenu Svetim Duhom.  Kako to i psalmist David kaže: “Kako je lijepo i kako je milo kao braća zajedno živjeti.” Nadamo se da ćemo imati prilike češće posjećivati jedni druge, jer zajedništvo među vjernicima je neprocjenjiva vrijednost, ohrabrenje i blagoslov.

Mirjam Đurišević