izdvojeno-slider

Posjet vjernicima u Podgorici

U subotu, 24. rujna 2016. godine skupina od deset vjernika iz Splita zaputila se u posjet našoj braći i sestrama adventistima u Podgorici. Bila je to blagoslovljena subota i ohrabrenje za sve prisutne u preljepoj i velikoj podgoričkoj crkvi. U prijepodnevnom dijelu sestra Vesna iz Splita vodila je proučavanje Božje riječi kroz pouku iz Biblije koja je govorila o pripremi za Kristov dolazak. Za služenje u Podgorici vjernici iz Splita bili su vođeni upravo tom mišlju i pitanjem “Kako čekati Isusa?”

Sestra Tonka iz Splita je u drugom dijelu bogoslužja imala poziv za darivanje u svrhu misije. Propovijed je u sklopu obreda Večere Gospodnje, koji je vodio pastor domaćinske crkve Dejan Aleksić, održao pastor Kristijan Mojzeš. Nakon prijepodnevnog bogoslužja upriličen je zajednički ručak i odmor.

Na posljepodnevnom bogoslužju je troje mladih primljeno u subotnjoškolski razred odraslih. Oni su iznijeli svoja iskustva s Bogom i kako ih je vodio u njihovom školovanju. Nakon kratke svečanosti primanja koju je vodio pastor Elvis Niculović, ispričali su svoja iskustva i Marija iz Zagreba, Kruno iz Splita i starješina crkve iz Podgorice Radovan Aćimić. Prije propovijedi pastora Kristijana trio iz Splita — Marija, Tonka i Kristijan — otpjevali su pjesmu “Osvanu jutro”. Navečer su domaćini odveli goste u razgledanje grada i večeru u znameniti turski restoran.

Nedjelja je bio dan za prekrasno druženje i upoznavanje s prelijepom Crnom Gorom. Posebno iskustvo bilo je stići na vrh Lovćena gdje je smješten grob crnogorskog književnog i duhovnog velikana Petra II. Petrovića Njegoša. Borislav Raičević iz Budve poslužio nam je kao vodič objasnivši nam znamenitosti svih mjesta koja smo posjetili. Prekrasna priroda i planinski vrhunci koje su vjernici iz Splita imali prilike obići i vidjeti zasigurno neće nikada izblijediti iz njihovih sjećanja. Nakon ovog divnog iskustva i posjeta Podgorici, rastanak s domaćinima protekao je u izražavanju želje za ponovnim susretom.

Kristijan Mojzeš

Podijeli