izdvojeno-slider

Posjeti i zajednički ručkovi u crkvi Zagreb Centar

U posljednjem tromjesečju 2016. godine crkva Zagreb Centar uživala je u dva blagoslovljena posjeta. U subotu, 29. listopada, u posjet nam je došla crkva Rakov Potok. Tijekom zajedničkog bogoslužja osjećali smo posebno ozračje zajedništva i ljubavi. Riječi i iskustva iz propovjedi Zorana Pleška, koji je iznio događaje i viđenja iz svojeg posjeta Kini, kao i razmišljanje o njihovoj kulturi i crkvenom životu, potaknuli su svakoga od nas na promišljanje o svojoj ulozi u crkvi i nama kao vjernicima. Najvažnije od svega je zajedništvo, koje smo iskusili tijekom ručka u ugodnom druženju s braćom i sestrama iz naše po mnogo čemu sestrinske i slične crkve.

Drugi posjet dogodio se za dva tjedna, 12. srtudenoga. Tom su prigodom svojom prisutnošću obogatili našu crkvu vjernici iz Daruvara, vođeni pastorom Dejanom Vučetićem. Uz pjesmu, propovjed i molitvu, ono što je ostavilo dubok dojam na sve nas bile su vijesti iz njihove crkve. Čuli smo mnogo ohrabrujućih iskustava s Bogom, kao i izvještaje o životu crkve, njihovim aktivnostima i bogatom dječjem programu.

Nakon svega, druženje smo nastavili na ručku uz zajedničke razgovore. Ova dva posjeta obogatila su naše živote. Povezani smo ne samo vjerom, već i prijateljstvom i zajedništvom. Kao crkva možemo samo poželjeti još više takvih susreta.

 

 

Ozren Kos

Podijeli