Potpuna promjena

29. 10. 2015.

“Jer samo za tren traje srdžba njegova, a čitav život dobrota njegova. Večer donese suze, a jutro klicanje.” (Psalam 30,6)

Juliet je sa skupinom literarnih evanđelista kolportirala u Maunu u sjevernoj Bocvani. Skupina je bila blagoslovljena mnogim prodanim knjigama. Ali kad je Juliet morala dostavljati svoje knjige, nije imala novca za taksi i morala je pješačiti mučeći se s nošenjem dvije teške torbe pune knjiga. Kad je stigla na odredište, zaštitar joj je dopustio pristup u prostorije njihove tvrtke, ali se pojavila još jedna radnica i rekla joj da ne smije ući. “Vaše knjige su skupe”, rekla je žena, “i zato odlazite! Ako opet dođete, pozvat ću i druge radnike pa ćemo vas pretući!” Zatim je zatvorila ulazna vrata i zaključala ih.
Razočarana i ponižena, Juliet je pokupila svoje teške torbe i vratila se kući. U sigurnosti doma zaplakala je i molila se: “Gdje si bio, Bože?” Dok je postila i razmišljala o Božjim obećanjima, pronašla je ovu utješnu izjavu u knjizi Colporteur Ministry (Kolporterska služba), u poglavlju “Pomoć za sve poteškoće”: “Naš nebeski Otac ima na tisuće načina da se pobrine za nas o kojima mi ništa ne znamo. Oni koji službu Bogu stave na prvo mjesto, zaključit će da će sve njihove nedoumice nestati i da će se pred njihovim nogama pružati ravan put.” (str. 114)
Juliet je bila pokrenuta da se vrati i da potraži ravnatelja. Zakazala je sastanak s njim i odmah po dolasku bila je povedena u konferencijsku dvoranu da se sretne s osobljem. Dvorana je bila puna, a tu je sjedila i žena koja prije nije dopustila Juliet da uruči naručene knjige. Dok je Juliet pokazivala knjige, ta žena je počela stvarati nered. Od nje je zatraženo da napusti dvoranu, a dok je izlazila, pozvala je i sve ostale da pođu za njom, ali je to učinilo samo dvoje ljudi.
Kad je Juliet završila s prezentacijom knjiga, ona žena je neočekivano uletjela u dvoranu vičući: “Prodaj mi Bibliju, želim Bibliju.” Njezino se ponašanje potpuno promijenilo i ona ne samo što je kupila Bibliju, već je nagovarala i druge govoreći im da neće požaliti ako kupe Bibliju. Skoro svi zaposlenici su kupili Bibliju, zajedno s ostalim knjigama. Nakon toga, ta žena i nekoliko drugih zaposlenika počeli su pozivati ljude da kupe knjige od Juliet.
Božje obećanje glasi: “Evo, ja sam s vama u sve dane, do svršetka vijeka.” (Matej 28,20) Vjerujemo da će mnoge prodane Biblije Bog iskoristiti da spasi mnoge za svoje kraljevstvo.
P. Lelekanye, Bocvana