Jutarnji stih

Površno znanje nije dovoljno

Njima je Bog htio saopćiti kako je bogata slava ove Tajne među poganima koja glasi: Krist, nada slave, jest među vama.” (Kološanima 1,27)

Postoje mnoge tajne u Božjoj riječi koje ne razumijemo, i mnogi od nas zadovoljno obustavljaju svoje traganje kada smo tek počeli primati nešto malo znanja o Kristu. Kada se pred umom razvije tek mali dio božanskih namjera i mi počnemo dobivati tek neznatni dio spoznaje o Božjem karakteru, postajemo zadovoljni i mislimo da smo dobili cjelokupno svjetlo koja za nas postoji u Božjoj riječi. Međutim, Božja istina je beskonačna. S mukotrpnim naporom trebamo kopati u rudnicima istine otkrivajući sakrivene dragulje. … Isus je mislio baš na to kada je uputio svoje učenike da ““istražuju Pisma”“ (Ivan 5,39). Istraživati znači uspoređivati Pismo s Pismom i duhovne istine s duhovnim istinama. Ne bismo smjeli biti zadovoljni površnim znanjem. (RH, 4. lipnja 1889.)
Mi ni upola ne shvaćamo što je Gospodin spreman učiniti za svoj narod . … Naše molbe, udružene s vjerom i skrušenošću, trebaju se uzdizati Bogu za razumijevanje tajni koje će Bog objaviti svojim svetima. … Anđeosko pero nije u stanju prikazati svu slavu koju otkriva plan izbavljenja. Biblija govori kako je Krist ponio naše grijehe i uzeo udjela u našoj tuzi. Ovdje je otkriveno kako su se milost i istina susrele na križu Golgote, kako su se pravda i mir poljubili i kako se Kristova pravda može prenijeti na palog čovjeka. Tu su prikazane beskonačna mudrost, beskrajna pravda, beskrajno milosrđe i beskonačna ljubav. U planu spasenja postale su poznate dubina, visina, dužina i širina ljubavi i ona mudrost koja nadilazi znanje. (RH, 4. lipnja 1889.)
Onaj tko želi istinu u svojem srcu, tko čezne za djelovanjem njezinih sila na svoj život i karakter, može biti siguran da će je imati. Spasitelj kaže: ““Blago žednima i gladnima pravednosti, jer će se nasititi.”“ (Matej 5,6) (RH, 4. lipnja 1889.)


Komentiraj