Predsjednik Adventističke crkve poziva na dan molitve i posta

Vijesti 28. 11. 2012.

Predsjednik Ted N. C. Wilson, desno, poziva na međunarodni dan molitve i posta 1. prosinca 2012. za dvojicu adventista koji su zatvoreni u zapadnoafričkoj državi Togo. Wilson je razgovarao o ovoj neprilici s crkvenim vođama diljem svijeta na video konferenciji 20. studenog. Lijevo na slici nalazi se Williams Costa Jr., ravnatelj Odjela komunikacijâ za svjetsku Adventističku crkvu. [fotografija: Ansel Oliver]

Predsjednik Adventističke crkve u svijetu Ted N. C. Wilson danas je pozvao na međunarodni dan molitve i posta, 1. prosinca 2012., kako bismo se ujedinili u podršci za oslobađanje dvojice adventista koji su trenutno zatvoreni u zapadnoafričkoj državi Togo.

Wilson i najviši izvršni službenici Adventističke crkve, koji su izglasali ovaj dan 20. studenog na jutarnjem poslovnom sastanku, rekli su da će taj događaj podići svijest o nevolji u kojoj se nalaze Antonio dos Anjos Monteiro, ravnatelj Odjela za subotnju školu i osobne službe za Sahelsku uniju misijâ sa sjedištem u Lomeu; i Bruno Amah, vjernik laik Adventističke crkve i poslovni čovjek iz Lomea.

Nakon što su Monteiro i Amah zatvoreni u ožujku s optužbom zavjere za počinjanje ubojstva, adventistički odvjetnici i aktivisti za ljudska prava zatražili su oslobađanje jednog i drugog. Jedan Togoanac optužio ih je za zavjeru u navodnoj mreži trgovanja krvlju, ali policijskom pretragom Monteirovog doma i sjedišta mjesne crkve nisu pronađeni nikakvi dokazi. Tada su mjesne vlasti su priznale nevinost obojice optuženih.

Antonio do Anjos Monteiro, na arhivskoj slici, jedan je od dvojice trenutno zatvorenih vjernika Adventističke crkve u Togou, koji su prema adventističkim stručnjacima za pravo i ljudska prava neosnovano optuženi. [fotografija: Zapadna centralonoafrička divizija]

Očekuje se da će se nastaviti diplomatski napori za osiguravanje oslobađanja obojice. Crkvene vođe su 20. studenog uspostavili radnu skupinu za nadgledanje tih postupaka, vođenu od strane Johna Graza, ravnatelja Odjela za odnose s javnošću i vjersku slobodu Adventističke crkve u svijetu. Crkvene vođe traže i podršku vjernika iz cijelog svijeta kako bi se dodatno podigla svijest o ovoj situaciji kroz kampanju preko društvenih medija kojom će se proširiti glas o danu molitve 1. prosinca.

“Molimo sve vjerništvo Crkve adventista sedmog dana da se pridruže u molitvi i postu 1. prosinca”, rekao je Wilson, vođa Adventističke crkve u svijetu, koji je početkom ovog mjeseca obojicu optuženika posjetio u zatvoru tijekom obilaska Zapadne Afrike.

“Oni su lažno optuženi, nevini vjernici crkve i molimo Gospodina za intervenciju kako bi se oni mogli ponovno vratiti svojim obiteljima i nastaviti svoj rad”, rekao je.

20. studenog, 2012. Silver Spring, Maryland, SAD / ANN

Djelujte preko interneta:

 

Leave a Comment