Vijesti

Predsjednik Transeuropske divizije odlazi u mirovinu

Dr Bertil Wiklander, predsjednik Transeuropske divizije Kršćanske adventističke crkve (TED), obavijestio je dana 12. veljače 2014. godine unijske predsjednike i službenike divizijskih ureda o svome planu odlaska u mirovinu od 31. srpnja ove godine.

Dr Wiklander je svoju odluku priopćio na sastanku službenika u srijedu ujutro, za vrijeme dvodnevne pripreme unijskih predsjednika za službu vođenja. Zahvalu za njegovu službu izrazila je izvršna tajnica, Audrey Anderson te Sandra Grice, zamjenica ravnatelja revizijske službe pri Generalnoj konferenciji.

„Uživao sam u svom radu i upoznavanju mnogih ljudi u različitim dijelovima divizije, a svoju ću odgovornost sa zahvalnošću prepustiti Bogu i svojim suradnicima. Uvelike će mi nedostajati zajedništvo i prijateljstvo uredskih suradnika koje je, smatram, bilo vrlo jedinstveno i dragocjeno. Neka Bog blagoslovi sve vas jednako kao i svoje Djelo u ovom dijelu svijeta“, rekao je dr. Wiklander.

U kratkoj izjavi je rekao: „U srpnju ove godine navršit će se devetnaest godina moje službe u diviziji, a u rujnu ću dostići dob koja prekoračuje dob za mirovinu. Zahvalan sam Bogu za primljene blagoslove, za mnoge stvari koje sam naučio te osobito za predivne suradnike koje sam imao oko sebe u divizijskom uredu te u unijama i ostalim poljima ove divizije. Za mene će biti dobro što ću moći provoditi više vremena s obitelji, a imam i neke projekte s pisanjem knjiga te istraživanjem Biblije kojima bih se htio baviti za vrijeme mirovine. O tome sam razgovarao s predsjednikom Generalne konferencije, Tedom Wilsonom, i on će se pobrinuti za proceduru izbora mog nasljednika.“

Prije dolaska u TED, dr. Wiklander je služio u svojoj domovini, Švedskoj, kao ravnatelj škole Ekebyholm, te kao izvršni tajnik i predsjednik Unije.

Tijekom prošlih devetnaest godina dr. Wiklander je pokazao izvrsnu sposobnost vođenja. Njegova gorljivost, nadahnuće i posvećenost poslanju crkve te objavljivanju Boga u svjetovnom okruženju mnogih država TED-a nadahnuli su i ostale vođe na svim crkvenim razinama. On posjeduje rijetku sposobnost istodobnog oštrog akademskog promišljanja i praktične pronicljivosti potrebne svakom uspješnom administrativnom službeniku.

Za vrijeme njegove službe u TED-u dogodile su se dvije teritorijalne promjene. Dr. Wiklander je omogućio stabilnost vodstva tijekom ovih promjena i pomogao pri ponovnom definiranju vizije i svrhe divizije održavajući Božje poslanje u žarištu.

Njegova je objava vrlo prigodno došla tijekom obučavanja unijskih predsjednika za službu vođenja stoga što je dr. Wiklander gorljiv zastupnik napredovanja vođa i stvaranja prilika za nove zamisli i rast.

U ovom trenutku je teško zamisliti TED bez dr. Wiklandera. Želimo njemu i njegovoj obitelji Božje najbogatije blagoslove za vrijeme prelaska u novo životno razdoblje. Molimo vas da molite za Božje vodstvo dok predsjednik Wilson vodi proces izbora novog predsjednika divizije.

tedNEWS


Komentiraj