Pridruživanje razgovoru

11. 02. 2015.

“Ustani, zasini, jer svjetlost tvoja dolazi, nad tobom blista Slava Jahvina.” (Izaija 60,1)

Živim u Beogradu, glavnom gradu Republike Srbije. Tu moja supruga i ja vodimo privatnu firmu. Međutim, ja provodim ljeta kao literarni evanđelist u susjednoj Crnoj Gori.

Od mnogih lijepih i nadahnjujućih susreta koji su mi se dogodili na prekrasnoj obali Jadranskog mora, jedan se posebno izdvaja.

Dok sam prodavao knjige u jednom od primorskih gradova, odlučio sam ući u vrt lijepog hotela i ponuditi knjige ljudima koji su tu sjedili i odmarali se. Jedan čovjek počeo je razgledati moje knjige, a zatim ih je pokazao svojoj ženi i sinovima. Pokazao sam im i nekoliko knjiga o novom svjetskom poretku i drugim aktualnim društvenim i političkim događajima s biblijske tačke gledišta, kao što je Velika borba.

Ova obitelj mi je otkrila duboku zainteresiranost za biblijske istine, rekavši da su oni već razgovarali o tim temama u obiteljskom krugu. Upravo smo uživali u izvanrednoj diskusiji i oni su zahtijevali da se ponovno sastanemo, rekavši da u svojem poslovnom i društvenom životu nisu imali priliku razmjenjivati mišljenja o onome o čemu su razgovarali sa mnom. Na moju preporuku kupili su nekoliko knjiga. Prije nego što smo se razišli, saznao sam da je čovjek zapravo vlasnik tog hotela.

Kad sam ih ponovno posjetio, dočekali su me s oduševljenjem i upoznali s nekim gostima i zaposlenicima u hotelu. Svi oni pridružili su se našem razgovoru i kupnji knjiga. Prigodom tog posjeta saznao sam da je ova obitelj iz Beograda. Izgledali su otvoreni za više spoznaja o Bibliji, tako da sam ih pozvao na javna predavanja.

Jedva čekam da vidim kako će Bog nastaviti raditi s ovom obitelji. Molim se da nastave sa svojom poštenom i iskrenom potragom za biblijskom istinom.

Nikica Ninković, Republika Srbija

Leave a Comment