Prijam kod Predsjednice Republike Hrvatske

Vijesti 8. 12. 2015.

U povodu Međunarodnog dana volontera, 4. prosinca, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnike volontere humanitarnih organizacija koje od samih početaka predano i nesebično pomažu izbjeglicama na području Republike Hrvatske.

U zadnjih godinu i pol Hrvatska se suočila s dvije humanitarne katastrofe – poplavama u istočnoj Slavoniji i nedavnim priljevom izbjeglica i migranata koji još uvijek traje. Obje situacije su zbog svoje velike ozbiljnosti zahtijevale profesionalne i pravovremene odgovore od strane humanitarnih organizacija predvođenih Hrvatskim Crvenim križem, među kojima je i ADRA Hrvatska, koja od prvih dana katastrofe svojim resursima i znanjem pomaže u što kvalitetnijem i humanijem pronalaženju rješenja.

U povodu spomenutih katastrofa predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prijamom volontera željela im je zahvaliti na njihovom nesebičnom radu, a također i njihovim humanitarnim organizacijama na svoj pomoći koju su pružali i nastavljaju pružati potrebitima. Na taj način oni su “stvorili sliku o hrvatskom čovjeku i našoj domovini kao zemlji humanosti i solidarnosti”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović. Kao predstavnik volontera ADRA Hrvatske prijamu je prisustvovao pastor Vladimir Janušić, koji je u oba hitna odgovora na spomenute katastrofe s kojima se Hrvatska suočila u protekle dvije godine, predano i odgovorno djelovao kroz volonterski rad.

Leave a Comment