Jutarnji stih

Pronalaženje mira

“Jer samo za tren traje srdžba njegova, a čitav život dobrota njegova. Večer donese suze, a jutro klicanje.” (Psalam 30,6)

Mark je bio student literarni evanđelist. Dok je kucao na vrata, sreo je Sandie i pokazao joj neke knjige o zdravlju. Razgovor je tekao vrlo dobro dok joj nije pokazao knjigu God’s Answers to Your Questions (Božji odgovori na vaša pitanja). Razgnjevila se_i uzviknula: “Ne vjerujem u Boga! Ako je tako dobar, zašto je dopustio da budem silovana kad sam bila dijete? Zašto je dopustio da me muž ostavi zbog druge žene, a socijalne službe oduzmu djecu? Zašto je moj život živi pakao?” Bila je vrlo uzrujana koristeći se vrlo živim izrazima!
Tiho se pomolivši u sebi, Mark je rekao: “Sandie, ne znam zašto su vas zlostavljali kao dijete, zašto vas je muž ostavio ili zašto su vam oduzeli djecu. Ne razumijem mnoge stvari. Ali znam da me Bog poslao da vas upoznam, da vam kažem da vas ljubi i da želi da se vratite kući.” Tada se Sandie rasplakala kao malo dijete. Preko Marka došla je licem k licu s milostivim Bogom. Uzela je knjigu i upisala se na tečaj proučavanja Biblije.
Crystal, druga literarna evanđelistica, pokucala je na Tonyjeva vrata, ali je naišla na ljutito odbacivanje. Vidjela je da je tom čovjeku nešto potrebno, pa mu je ostavila knjižicu Put Kristu na vjetrobranu njegovog automobila. Poslije, kad je već odmaknula nekoliko kuća niz ulicu, Tony je dotrčao za njom. Bio je ljut! “Rekao sam vam da me ne zanima! Zašto ste ostavili knjižicu na mojem vjetrobranu?” Počeo je psovati i negodovati. Kad je zastao da uzme zrak, Crystal mu je rekla: “Žao mi je, gospodine. Vidjela sam da ste imali stresan dan i samo sam vam htjela ponuditi malo mira.”
Tony se za trenutak smirio, a onda je pozvao Crystal da se vrati u njegovu kuću. Otvorio je vrata i rekao joj da pogleda unutra. Bila je prazna. Objasnio joj je da se upravo vratio s putovanja i ustanovio da ga je supruga napustila i da mu je sve uzela. Sa suzama u očima upitao je Crystal što još ima u svojoj torbi. Završilo je tako da je kupio sve njezine knjige i prijavio se za proučavanje Biblije. Svjedočenje Crystal dovelo je Tonyja do podnožja križa.
Nevolje se događaju u životu ljudima koji žive bez Boga kao i Božjoj djeci. Razlika je u tome što Božja djeca znaju gdje će pronaći nadu, utjehu i mir. Molite se da vam Bog pomogne da dosegnete nekoga kome je potreban Božji dodir.
Jonathan Zita, Kanada


Komentiraj