Putovnica za Nebo

19. 04. 2015.

“Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu.” (Postanak 3,15)

Nekada sam bio literarni evanđelist, a poslije sam postao vođa tima i bio zadužen za poduku drugih literarnih evanđelista pomažući im da dobro rade u službi literature. Kao literarni evanđelist i vođa tima, uvijek sam tražio od Gospodina da nam da silu da radimo Njegov posao.

Jednog dana kolportirao sam s mladićem po imenu Renatto. Prodavali smo knjigu o zdravlju, Veliku borbu i Isusov život. Dok sam jednoj ženi pokazivao zdravstvenu knjigu, ona je učtivo slušala, ali kad sam joj pokazao Veliku borbu, odmah je živnula.

“Evo, želim tu knjigu”, rekla je. “Tragala sam za njom cijelog života!”

U tom je trenutku u sobu ušla njezina kći. “Mama, nemoj kupiti tu knjigu. Ona nije dobra za tebe.” Zatim je nastavila još snažnije: “Mama, ne smiješ kupiti tu knjigu. Ja ne želim da je kupiš! Ne želim da kupiš tu knjigu!”

Renato i ja bili smo svjedoci velike borbe koja se odvijala pred nama. Ima li žena snage da se odupre silama zla koje je pokušavaju spriječiti da kupi knjigu? Napokon je progovorila smirenim, čvrstim glasom svojoj kćeri: “To je knjiga koju sam dugo čekala. Znam da će mi biti korisna.”

Ali kći je uporno tvrdila: “Vidi, mama, došla sam ovamo da ti kažem da ne kupiš tu knjigu! Nemoj je kupovati!”

Žena je počela plakati, a mi smo se tiho molili Bogu da joj pomogne da ostane čvrsta u svojoj odluci. Kada radite za Gospodina, vidjet ćete Božju moć, ali ćete također vidjeti i moć neprijatelja. Doista se odvija velika borba. Shvativši značenje onoga što se događalo, nastavili smo se usrdno moliti za ovu ženu. Uz suze koje su joj tekle niz lice, žena je rekla: “Ja već dugo tražim ovu knjigu. Želim je!” I tako smo popunili narudžbenicu i ona je kupila knjigu.

Velika borba je realnost, a vječno spasenje je osnovni razlog zbog kojeg se ta borba vodi. Tog dana smo osjećali da ta žena nije samo ispunjavala narudžbenicu, već je potpisivala svoju putovnicu za Nebo.

Luis Biazotto, SAD

Leave a Comment