Radionica o misijskom djelovanju

Adventpress 5. 01. 2024.

U subotu, 23. prosinca 2023. godine, imali smo priliku ugostiti predsjednika Jadranske unije konferencija pastora Zlatka Musiju iz Zagreba. Bio je to prvi posjet pastora Musije crkvi u Virovitici, nakon što se vratio sa službe u inozemstvu i preuzeo službu predsjednika. Prije propovijedi upoznao nas je s planom rada Jadranske unije konferencija, koja obuhvaća crkve u Sloveniji, Hrvatskoj i Albanskoj misiji. Neka dragi Bog pomogne se ti planovi i programi ostvare!

Pastor Musija je prije obreda Gospodnje večere održao propovijed koja se temeljila na ulomku iz Evanđelja po Luki 22,14-30. Poruka je: Dajmo Isusu prvo mjesto u svojem životu, ponizimo se i prihvatimo Njegovo vodstvo, učimo iz Njegovog primjera kako oprostiti čak i onima koji su nas izdali i ostavili u sudbonosnim trenucima života.

Nakon toga je uslijedio zajednički ručak, a potom seminar za vođe misionstva i sve koji se zanimaju za takav rad. Nakon što je tjedan dana prije toga završila dvotjedna evangelizacija “Objava nade”, taj nam je seminar dobro došao kao nadogradnja. Zapravo, to je više bila interaktivna radionica o misijskom djelovanju: kako ostvariti kontakt s nekom osobom i kako je oduševiti za Isusa. Pritom su koraci: 1) Svake godine izgradimo prijateljski odnos s petero ljudi. 2) Molimo se za njih svakoga dana. 3) Služimo njihovim potrebama. 4) Dijelimo s njima svoja uvjerenja — ne pravila, već odnos s predivnim Bogom. 5) U pravom trenutku podijelimo s njima vlastito svjedočanstvo vjere. 6) Upoznajmo ih s Isusom kao jedinom Nadom svijeta. 7) Pozovimo ih u crkvu na poseban program ili u malu skupinu. 8) Proučavajmo Bibliju s njima. 9. Skrbimo se o novim vjernicima. 10) Naučimo ih kako da i sami dosegnu druge (umnožavanje).

Ljubiša Živojnov