Sabor u Novakima

Vijesti iz lokalnih crkava 17. 05. 2012.

U subotu, 12. svibnja 2012., sunce je obasjalo mjesto Novaki Bistranski podno Zagrebačke gore. Ne bez razloga, jer je nekoliko osoba upućivalo molitve Onome koji je Stvoritelj i Održavatelj svega. I hvala Mu što je uslišao naše molitve, jer se te subote okupilo više od 120 ljudi iz svih krajeva Lijepe naše na već tradicionalnom saboru u povodu obilježavanja obljetnice posvećenja naše nove crkvene zgrade. Inače, adventistička crkvena zajednica je u tom kraju prisutna već devedeset i dvije godine. Ovo je bila 23. obljetnica, odnosno trinaesti po redu sabor (počeli smo od desete obljetnice).

Gost govornik bio je predsjednik Hrvatske konferencije Kršćanske adventističke crkve, pastor Zlatko Musija, koji je i sam upravo u toj crkvi odrastao i upoznavao se s Bogom.

Geslo sabora bilo je vrlo aktualno za današnje vrijeme, a glasilo je: “Sigurnost u nesigurnoj budućnosti”, i mogli smo zaključiti da jedino u Bogu leži naša sigurnost.

Uživali smo u bogatom programu slavljenja Boga kroz pjesmu i riječ te također uz prigodan dječji program. Nakon završenog bogoslužja domaćice su, uz pomoć gostiju, pripremile obilan i ukusan ručak. Uživajući u lijepom vremenu i međusobnom upoznavanju i druženju, održali smo i poslijepodnevno bogoslužje ispunjeno Božjom riječju i pjesmama te dječjim igrokazom s porukom: Moj Isus je rješenje!

Hvala Bogu na svim blagoslovima koje smo dobili. Molite se za našu crkvu, da nas Bog i nadalje vodi i da ostvarimo još mnogo ovakvih lijepih sabora!

Zlatko Đurin

[gdl_gallery title=”Sabor u Novakima 2012.” width=”175″ height=”131″ ]