Sabor u Vinkovcima

Adventpress 5. 07. 2023.

U subotu, 10. lipnja 2023., u crkveni okrug Vinkovce došla je u posjet crkva iz Šida, iz susjedne nam Srbije. Mjesna crkva Vinkovci bila je
domaćin dugo planiranog susreta.

Bogoslužje u prijepodnevnom i poslijepodnevnom dijelu obilovalo je recitacijama, mislima iz Biblije, iskustvima, biblijskim kvizom, misijskim izvještajima iz oba crkvena okruga, pjesmama mješovitog zbora i dječjeg zbora. Za propovijed u prijepodnevnom dijelu bogoslužja poslužio je Robert Mađar, pastor iz okruga Šid, dok je poslijepodnevnu propovijed imao Dominik Ljubić, pastor okruga Vinkovci.

Vrijeme ručka posebno je iskorišteno za razgovore, upoznavanja, razmjenu iskustava, prisjećanja na davnu suradnju ta dva okruga i uzajamne posjete. Bila je posebna čast vidjeti i čuti združene tamburaše s kontrabasom i harmonikom iz Šida i Vinkovačkih Banovaca kako zajedno, kao nekada, prate svaku himnu koju smo pjevali na slavu Bogu. Želja nam je da se susret ponovi, ali sljedeći put u crkvi u Šidu — ukoliko u međuvremenu ne doživimo dolazak Spasitelja Isusa Krista, kojega željno iščekujemo.

Dominik Ljubić