Sedamnaesti sabor Udruge hrvatskih adventista Australije

Vijesti 25. 04. 2014.

U popularnom adventističkom odmaralištu u Jindabyneu od 18. do 21. travnja 2014. održan je još jedan skup hrvatskih adventista Australije, koji će sljedeće godine obilježiti dvadeset godina od svog osnutka. Službeni gost iz Hrvatske bio je tajnik Jadranske unije, pastor Neven Klačmer, a njegova sadržajna predavanja o tome koliko je drugi Kristov dolazak “skoro — uskoro” bila su rado slušana od stotinjak nazočnih vjernika iz Melbournea, Sydneya i Brisbanea.

Za poveću skupinu mladeži brinuo je gost govornik pastor Hayden Petersen koji je imao zasebne programe na engleskom jeziku.

Subotnja večer s uvijek veselim druženjem i društvenim igrama smanjila je “razlike među generacijama”, a ukusna hrana kao i posluga novog menadžmenta oduševila je goste sabora.

Nedjeljni izlet na najviši vrh Australije, Mount Kosciuszko (2228 m), bio je tradicionalno zanimljiv jer svake godine neki novi posjtitelji sabora uspješno dosegnu vrh…

Pastori Edvard Miler iz crkve Dundas i Damir Posavac iz crkve St. Albans dovezli su veći broj sudionika autobusima iz Sydneya i Melbournea, dok je ove godine pristigao nešto manji broj vjernika iz Brisbanea.

Dan prije sabora pastori Neven Klačmer i Edi Miler posjetili su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Canberri, gdje su se zadržali u srdačnom razgovoru s domaćinom dr. sc. Damirom Kušenom koji je nedavno nazočio uskršnjem koncertu u crkvi Dundas te svečano otvorio novu višenamjensku dvoranu u crkvi St. Albans.

Mladen Kukolja omogućio je i ovom prigodom mnogima diljem svijeta praćenje programa. Novost ove godine bio je mali helikopetr koji je bilježio snimke iz zraka… Prijenos putem interneta pokrivao je gotovo sve događaje na ovom saboru!

Predsjednik Udruge Marko Levatić najavio je odluku Odbora UHAA kako će sljedeće okupljanje na istom mjestu biti s novim gostom iz Hrvatske, predsjednikom Jadranske unije, pastorom Zlatkom Musijom, a održat će se za Uskrs 2015. godine.

Damir Posavac