Vijesti

Seminar o upraviteljskoj službi

Dr. Erika F. Puni, voditelj Odjela za upraviteljsku službu pri Generalnoj konferenciji Kršćanske adventističke crkve, posjetio je Jadransku uniju konferencija od 16. do 18. svibnja 2014. godine. U subotu 17. svibnja pastor Puni je u Celju održao seminar o upraviteljskoj službi kojemu su nazočili predstavnici svih mjesnih crkava Slovenske konferencije, a isti seminar je organiziran u nedjelju 18. svibnja za predstavnike mjesnih crkava Hrvatske konferencije u Zagrebu. Uvod u seminar bio je posjet pastora Punija dvorcu Trakošćan, kao i našim obrazovnim ustanovama u Maruševcu, za koje je pokazao veliko zanimanje pri susretima s voditeljima, zaposlenicima, studentima i učenicima.

Upraviteljska služba je važan dio adventističkog vjerovanja i praktičnog kršćanskog života i odnosi se na upravljanje različitim sredstvima kao što su novac, vrijeme, okoliš i drugo. Kroz dva prijepodnevna i dva poslijepodnevna predavanja pastor Puni je govorio o osnovnim biblijskim načelima upraviteljske službe. Istaknuo je da se ova služba temelji na vjernikom priznavanju činjenice da je Krist kao Spasitelj i Stvoritelj i vlasnik svih naših dobara. “Pravilno upravljanje sredstvima rezultat je pravilnog sustava vrijednosti”, naglasio je dr. Puni. Podrijetlom sa Samoanskih otoka, Erika Puni je svoju pastorsku službu započeo na Novom Zelandu, a već dvadeset godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prigodom ovoga posjeta pastor Puni je ostavio vrijedne knjige i tiskanice o upraviteljskoj službi, koje sa na raspolaganju vjernicima za proučavanje, a Odjel za upraviteljsku službu Jadranske unije konferencija namjerava prevesti na hrvatski jezik i tiskati brošure i neke od ovih knjiga.

Nebojša Milovanović


Komentiraj