Šesnaest večeri s Biblijom u Splitu

Adventpress 20. 12. 2023.

Adventistička crkva u Splitu ujedinila se s crkvama Hrvatske konferencije u misijskoj inicijativi “Objava nade”. Imali smo priliku ugostiti bračni par Stevens iz Seattlea, Sjedinjene Američke Države. Umirovljeni pastor Jim i njegova supruga Rita proveli su s nama blagoslovljena tri tjedna, u kojima su nas kroz šesnaest tema još više upoznali s onim što uči Biblija.

To je bila prilika da Evanđelje čuju naši sugrađani, ali i da se mi vjernici ponovno ohrabrimo iz Božje riječi. Pastor Stevens nas je svojim bogatim pastorskim i životnim iskustvom osnaživao u donošenju čvrste odluke da slijedimo Isusa Krista. Jedna od najzanimljivijih tema bila je njegovo iskustvo kao vojnog pilota i odluka da radi za Isusa Krista. Jednu večer smo rado slušali i Ritu, koja je u iznošenju teme zamijenila svojega supruga zbog njegove bolesti. Rita je iz srca govorila o novom Nebu i novoj Zemlji kao mjestu Božjeg obećanja i kršćanskog nadanja, nakon kraja povijesti ove tužne i grijehom ranjene Zemlje.

Ohrabruje nas što broj slušatelja nije opadao i što je nekoliko osoba osnaženo prema odluci za krštenje. Takva misijska iskustva doista služe za izgradnju svim slušateljima i na rast Božje crkve u Splitu.

Marko Zeko