Šesti Izborni sabor Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve

Adventpress 24. 04. 2023.

U Zagrebu je u nedjelju, 23. travnja 2023. godine, održan šesti Izborni sabor Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve. Jadranska unija upravlja djelovanjem Adventističke crkve u Albaniji, Hrvatskoj i Sloveniji. Osamdesetak okupljenih zastupnika iz tri navedene zemlje saslušali su izvješća dosadašnje uprave i izabrali radna tijela koja su donosila prijedloge imena za novu upravu, strateške naglaske i ostale važne dokumente za djelovanje Jadranske unije u budućem razdoblju.

Na kraju Izbornog sabora zastupnici su izglasali novu upravu koja će voditi Jadransku uniju u predstojećem razdoblju. Za predsjednika Jadranske unije izabran je pastor Zlatko Musija. Zastupnici su ponovno potvrdili službu izvršne tajnice Svjetlane Veble i rizničara Marinka Markeka. Na kraju radnog dijela tog sabora novoizabrana uprava, zajedno s prisutnim zastupnicima, izrazila je zahvalnost dosadašnjem predsjedniku pastoru Dragi Mojzešu na službi u proteklih sedam godina na čelu Jadranske unije konferencija. Svečani dio sabora bit će 20. svibnja 2023. godine u Zagrebu.

Saboru su nazočili predstavnici Transeuropske divizije iz St. Albansa u Engleskoj — predsjednik Daniel Duda; voditelj polja pri TED-u Ian Sweeny i rizničar TED-a Nenad Jepuranović, koji su pomogli u vođenju radnih skupina na tom saboru. Poseban gost bio je umirovljeni pastor Nikolaus Satelmajer sa suprugom, koji je bio govornik tijekom saborskih zasjedanja, a pomogao je i u radu Jadranske unije konferencija u proteklom mandatnom razdoblju.

Neven Klačmer

Snimke: Jadranska unija konferencija