Jutarnji stih

Siguran uspjeh s Bogom – drugi dio

“Ponizite se pred Gospodinom, i on će vas uzvisiti!” (Jakov 4,10)

U ponedjeljak, sedmog dana projekta “Sedam dana izazova”, probudio se moj osjećaj samopouzdanja, za razliku od prethodnih dana. Trebao sam prodati još samo dvije knjige. U srcu mi se ugnijezdila određena oholost. Zaboravio sam na Boga i nisam se pomolio. Bio sam ponosan na svoje napore prodavši četrdeset sedam knjiga i razmišljao o tome koliko sam blizu dobivanja željenog odijela – a ne o traženju Božje pomoći. Sagledavao sam sebe kao središte svega i nitko u skupini, tako sam mislio, nije bolji od mene.

Dok sam odlazio u kolportažu uzdajući se u svoju mudrost, u umu sam nosio samo ove misli o svojoj važnosti. Toga jutra sam prodao samo jednu knjigu. To je značilo da moram prodati samo još jednu knjigu da bih dostigao cilj od četrdeset devet. Cijelo poslijepodne nisam prodao ništa. Svi su me odbijali. Osjećao sam se užasno. Sati su prolazili, bilo je već skoro osamnaest i uredi su se zatvarali. Sjedio sam na klupi i sažalijevao samog sebe.

A onda sam se sjetio Boga. Pomislio sam na svoju sebičnost i oholost. Počeo sam se moliti Bogu da mi je žao i zatražio oprost što sam zaboravio na Autora svih čuda tijekom cijelog prethodnog tjedna. Zamolio sam Boga za još jednu priliku. Kad sam otvorio oči, primijetio sam da će se jedna banka uskoro zatvoriti. Brzo sam otišao unutra i ušao u prvi ured na koji sam naišao. Pokazao sam službeniku tri knjige. On me je upitao: “Što još imate?” Pokazao sam mu i ostale naslove i on je rekao: “Kupit ću ih sve.” Bio sam zapanjen. Izgledalo mi je kao da sanjam. Nakon što je potpisao zaključnice, napustio sam banku pun radosti govoreći: “Hvala Ti, Gospodine! Nikad Ti više neću okrenuti leđa!”

Kad sam se vratio, sjetio sam se svojeg zahtjeva u molitvi prvog dana i kako sam molio Gospodina da mi pomogne premašiti cilj. On me uslišao. Prodao sam pedeset četiri knjige za sedam dana!

Divno je znati da nas, čak i sa svim našim pogreškama, Bog nikada ne napušta. Samo Mu moramo vjerovati. Sljedećeg dana dobio sam odijelo za kojim sam čeznuo. Do današnjeg dana proslavljam Boga za Njegove blagoslove na svim područjima života. Tijekom godina doživio sam i mnoga čuda, ali sam samo u kolportaži uvijek mogao posvjedočiti o neposrednim Božjim čudima. Tijekom kolportaže osjećam da Bog upravlja i vodi moj život.

Ako želite vidjeti čuda, kolportirajte! Budite dio tog nezaboravnog pothvata.

Alan Joel Tancara Lequipe, Bolivija


Komentiraj