Sjajna jutarnja Zvijezda

24. 01. 2023.

“Na tome se temelji postojanost svetih koji čuvaju Božje zapovijedi i vjeru u Isusa.” (Otkrivenje 14,12)

Tajne u koje anđeli žele zaviriti, koje su željeli razumjeti  proroci i kraljevi i pravednici, objavit će svijetu Crkva ostatka kao Božje poruke. O njima su proroci prorokovali i čeznuli da razumiju ono što su pretkazali, ali nisu imali tu prednost. …

Istine poruke trećeg anđela neki su prikazali kao suhu teoriju, ali u ovoj je poruci Krist predstavljen kao Živi. On treba biti otkriven kao Prvi i Posljednji, kao Ja Jesam, korijen i potomak Davidov i sjajna jutarnja Zvijezda. Ovom porukom svijetu treba otkriti Božji karakter. Svijetom treba odjeknuti poziv: “Podigni snažno svoj glas, glasniče radosne vijesti, Jeruzaleme! Podigni ga, ne boj se, reci judejskim gradovima: ‘Evo Boga vašega!’ Gle, Gospod Jahve dolazi u moći, mišicom svojom vlada! Evo s njim naplata njegova, a ispred njega njegova nagrada. Kao pastir pase stado svoje, u ruke uzima jaganjce, nosi ih u svome naručju.” (Izaija 40,9-11)

Sada trebamo s Ivanom Krstiteljem ukazivati ljudima na Isusa govoreći: “Evo Jaganjca Božjega koji odnosi grijeh svijeta!” (Ivan 1,29) Sada kao nikada prije trebamo oglasiti poziv: “Ako je tko žedan, neka dođe k meni! Neka pije!” (Ivan 7,37) “Duh i Zaručnica govore: ‘Dođi!’ I tko ovo čuje, neka rekne: ‘Dođi!’ Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava!” (Otkrivenje 22,17)

Treba obaviti veliki posao i uložiti svaki mogući napor da se Krist otkrije kao Spasitelj koji oprašta grijehe, kao nositelj grijeha, kao sjajna jutarnja Zvijezda, i Gospodin će nam pokazati svoju naklonost pred svijetom dok naš posao ne bude dovršen. (Svjedočanstva za Crkvu, sv. 6, str. 19,20)

Za razmišljanje: Kada mi je Bog posljednji put podario milost dok sam pokušavao nekome otkriti Krista? Kako je bilo znati da me je Bog upotrijebio da drugima govorim o sjajnoj jutarnjoj Zvijezdi?