Jutarnji stih

Sjetva sjemena Evanđelja – drugi dio

“Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.” (Jeremija 29,11)

Nakon što je pročitao Veliku borbu, Musa je želio podijeliti poruke iz te knjige s drugima, ali kako? U to vrijeme morao je ispuniti uvjet za dobivanje poljoprivredne diplome tako što će napisati diplomski rad pod naslovom: “Kako različiti odnosi i kombinacije kemikalija utječu na rast riže”. Nažalost, njegov mentor zapravo je uništio sve zasade riže. To je značilo da Musa mora ponoviti cijeli eksperiment tijekom ljetnih praznika, ali on više nije imao novca da financira cijeli projekt. Dok je razmišljao kako da se izvuče iz ove zbunjujuće situacije, njegov prijatelj Daku rekao mu je: “Musa, ti bi mogao postati honorarni literarni evanđelist kao što sam ja, i tako zaraditi novac koji ti je potreban za financiranje projekta.”

Musa je pozdravio taj prijedlog i Daku ga je podučio za rad. Literarni evangelizam se pokazao kao zanimljiv i učinkovit način da Musa objavljuje adventnu poruku. Kako se približavao kraju studija, opisao je što se dogodilo: “Bio sam obrazovan za proizvodnju hrane kao poljoprivrednik. To može raditi svatko, bilo koje vjere, ali samo pripadnik Božje crkve ostatka može širiti poruke trojice anđela putem tiskanih stranica. Budući da to radi razmjerno mali broj ljudi, trebao bih posvetiti svoj život širenju Božje istine na ovaj način!” Dakle, nakon što je završio fakultetsko obrazovanje, Musa je počeo prodavati Božje knjige kao literarni evanđelist s punim radnim vremenom.

Musini rođaci bili su uznemireni. Zašto bi osoba sa sveučilišnom diplomom odlučila biti “knjižni jastreb”, kako su to oni nazvali? Nažalost,odnosi između Muse i njegove rodbine krenuo je vodama neugodnosti, ali on je ostao pri svojoj odluci. Više godina služio je kao literarni evanđelist, instruktor, unijski direktor nakladništva i ravnatelj škole za poduku kolportera. Također je služio u upravi Crkve na konferencijskoj i unijskoj razini. Danas je izvršni tajnik u Zapadnoj centralnoafričkoj diviziji. Musini rođaci su primijetili njegov napredak u životu i zaključili da je Bog s njim!

Dobro poznajem Musu, jer sam to ja! Bog je dobar i vjeran. Imao je plan za moj život. On ima planove i za vaš život – mnogo planova “da nam dadne budućnost i nadu”.

Onaolapo Ajibade, Obala Bjelokosti


Komentiraj