Jutarnji stih

Stalno je trčala k literaturi!

“Savršen je Zakon Jahvin – dušu krijepi; pouzdano je Svjedočanstvo Jahvino – neuka uči.” (Psalam 19,8)

Kad je Janette Frazier jednog dana stigla u svoju trgovinu u Maderi u Kaliforniji, pronašla je časopis gurnut kroz otvor za poštu na vratima. Časopis se zvao Law of Liberty (Zakon slobode) i govorio o Deset zapovijedi. Ona je u njemu pronašla članak o suboti i naručila drugi časopis A Day to Remember (Dan za pamćenje). Kad je dobila i pročitala i taj drugi časopis, bila je potpuno uvjerena da je subota pravi dan za bogoslužje pa je naručila još deset primjeraka časopisa za članove svoje obitelji.

Ipak, Janette nije bila potpuno sigurna koja je Božja volja za nju osobno. Molila se da joj Bog pokaže treba li svetkovati subotu. Ubrzo nakon toga, dok je hodala preko parkirališta trgovačkog centra, neki joj je mladić dao traktat pod nazivom A Day to Remember. Postala je uzbuđena i upitala ga može li dobiti sve traktate iz serije i dijeliti ih u svojoj trgovini.

Iako je osjetila da je Bog odgovorio na njezinu molitvu i dao joj potvrdu, zamolila Ga je da joj opet pokaže svoju volju. Već sutradan odgovor na njezinu molitvu bio je na vrhu kante kad je Janette ušla u trgovinu – isti onaj traktat koji je dobila dan prije – A Day to Remember. Uz to, nazvala je broj na poleđini traktata, upisala se na tečaj Dopisne biblijske škole “Iznenađujuće činjenice o proučavanju Biblije” i završila svih četrnaest lekcija za manje od tjedan dana. Osjećala je da je vrijeme da porazgovara sa svojim pastorom o suboti, nakon čega je odlučila napustiti tu crkvu.

Tri mjeseca Janette nije odlazila ni u jednu crkvu. Nazivala je ured izdavača traktata svakog tjedna. Sprijateljila se s njihovim poslovnim tajnikom, koji ju je upisao na napredni tečaj proučavanja Biblije. Nekoliko dana poslije, dok je čitala članak o Duhu proroštva, prepoznala je dvije knjige koje su joj zvučale poznato. Na njezino iznenađenje, imala je obje knjige na svojoj polici. Njezin stariji brat, bivši adventistički pastor, dao joj je knjige Put Kristu i Isusov život kad je imala osamnaest godina! Sada, dvadeset godina poslije, počela ih je čitati.

Nedavno je Janette postala vjernica Adventističke crkve. Ona kaže da je na nju najviše utjecalo kako je Bog preko literature potvrdio svoje vodstvo u njezinom životu.

Lisa Manzanares, SAD


Komentiraj