Jutarnji stih

Stanovnici Neba

““Na kraju, svi budite jednodušni, puni suosjećanja, bratske ljubavi, milosrđa i poniznosti!”“ (1. Petrova 3,8)

Za njegovanjem nježnosti i blagosti postoji velika potreba. Nitko se ne treba stidjeti izražavanja nježnog, suosjećajnog duha prema onima koji griješe, zato što su oni koji misle da ne čine pogreške daleko od toga da budu bez krivnje pred Bogom. Nitko ne treba misliti da je izražavanje suosjećanja nešto zbog čega bi se trebao osjećati postiđenim. …
Kada se u životu bilo koje duše javi kriza i netko je drugi pokuša posavjetovati, dana preporuka i savjet imat će težinu utjecaja na dobro samo ako su primjer i duh savjetnika uspjeli sakupiti nužne pozitivne elemente. Ti elementi su dosljedan život, otkrivanje iskrenog interesa za duše u opasnosti, i samo će na temelju njih takav savjetnik moći djelotvorno uvjeriti i povesti tu dušu sigurnim stazama. Oni koji su brzi u osudi drugih, izgovaranju riječi koje režu i ranjavaju već povrijeđenu dušu, rade Sotonin posao i suradnici su kneza tame. … Kada na duše u kušnjama i napastima dolaze disciplinski ukori, neka zapamte da će ih Gospodin spasiti od smrti. Neka duše na koje dolazi ukor ne zaborave da ““korim i karam sve koje ljubim”“ (Otkrivenje 3,19).
Čovjek prožet Kristovim Duhom gledat će na dragocjene duše kao onaj koji će za njih morati dati odgovor. Krist polaže pravo na nas i mi moramo shvatiti svoju dužnost i obaviti je u strahu Božjem, gledajući Njegovu slavu i ne pokazujući se nevjernim. Neka nas razmišljanje o sebi ili naši prirodni osjećaji ne navedu da nam usta zašute. Govorite i ne bojte se. Sa srcem punim nježnosti i ljubavi za duše ““kori, prijeti, opominji u svoj strpljivosti”“ (2.Timoteju 4,2).
Nikada nemojte prestajati raditi za dušu, dok postoji makar i mali tračak nade. Vaše riječi mogu povrijediti dušu. Oh, budite zbog toga oprezni i obucite svoje riječi u Isusovu ljubav i nježnost. Ublažite svaki naglasak ljubavlju i sućuti. … Onako kako postupate prema drugima, kako im sudite, tako će Gospodin suditi i postupati prema vama. Neka svatko tko tvrdi da je Božje dijete, postupa onako kao što je postupao Krist. Ako misli da je potrebno povrijediti, neka istodobno preuzme kao svoju obvezu i izlječenje. Istinu uvijek treba izgovarati u ljubavi, s Kristovim Duhom koji boravi u duši. (Letter 70, 13. siječnja 1984.)


Komentiraj