izdvojeno-slider

Informacija za pastore i mjesne crkve

Foto: Željko Porobija/Evaraždin

Foto: Željko Porobija/Evaraždin

Šaljem vam kratku obavijest u vezi incidenta koji se dogodio u Srednjoj školi u Maruševcu 13. ožujka 2017. godine sa saborskim zastupnikom Ivanom Pernarom.

Na Školskom odboru Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, održanoj 14. ožujka 2017. godine podrobno su razmatrani izvještaji djelatnika, sudionika u događaju koji se zbio ispred školske zgrade. Na temelju izvještaja došli smo do zaključka da su djelatnici škole djelovali pravodobno, u skladu sa zahtjevima struke i naputcima nadležnog ministarstva. Njihovo djelovanje bilo je korektno i prema učenicima i prema saborskom zastupniku Ivanu Pernaru. U tom smislu se možemo ponositi s njima.

Gospodin Pernar se nenajavljeno pojavio ispred škole i počeo se družiti s učenicima i fotografirati. Na taj je način prekršio niz zakonskih propisa i Pravilnik o kućnom redu Škole. Po odlasku je na svojoj internetskoj stranici objavio niz laži i uvreda na račun djelatnika, Škole i Crkve.

Zajednički je stav Školskog odbora da se uputi reakcija svim državnim tijelima i ustanovama koje trebaju biti upoznate s događajem i od kojih se očekuje da reagiraju u takvim prigodama. Ipak, i pored svega što se poduzima i namjerava poduzeti, na taj će se način samo malo ublažiti velika sramota i šteta koja je nanesena djelatnicima, Školi i Crkvi.

Hvala svim pastorima i vjernicima na molitvama, razumijevanju i potpori koju ste iskazali u ovom nemilom događaju.

 

Drago Mojzeš, predsjednik Jadranske unije konferencija

 

 


Komentiraj