Jutarnji stih

Strijela smrti

““Da su mudri, već bi se i dosjetili, razabrali što ih očekuje.”“ (Ponovljeni zakon 32,29)

““Jer samo nerado on (Gospodin) ponižava i rascvili sinove čovjeka.”“ (Tužaljke 3,33) ““Kako se otac smiluje dječici, tako se Jahve smiluje onima što ga se boje. Jer dobro zna kako smo sazdani, spominje se da smo prašina.”“ (Psalam 103,13.14) On zna naše srce jer čita svaku tajnu duše. … On od početka zna kraj. Mnogi će biti ispraćeni na počinak prije vatrenih kušnji vremena nevolje koje će doći na naš svijet. …
Ako se Isus, Spasitelj svijeta, molio: ““Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ovaj kalež!”“ (Matej 26,39), koliko je prikladnije da se ograničeni smrtnici na isti način predaju Božjoj mudrosti i volji. (CH 375,376)
U najboljem slučaju pred sobom imamo kratak životni vijek i ne znamo kada će strijela smrti pogoditi naše srce. Ne znamo kada ćemo biti pozvani da napustimo svijet i sve ono što njemu pripada. Pred nama se prostire vječnost. Zastor samo što nije podignut. Još samo malo godina i tko danas živi, čut će nalog: ““Nepravednik neka samo i dalje čini nepravdu! Okaljan neka se i dalje kalja! Pravednik neka i dalje živi pravedno! Svet neka se i dalje posvećuje!”“ (Otkrivenje 22,11)
Jesmo li spremni? Jesmo li upoznali Boga, Vladara Neba, Zakonodavca, i Isusa Krista koga je Bog poslao na svijet kao svojeg predstavnika? Kada djelo našeg života dođe svojem kraju, hoćemo li biti spremni kazati kao što je rekao Krist, naš Primjer: ““Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti. … Ja javih ime tvoje.”“ (Ivan 17,4-6)
Božji se anđeli trude da odvrate naše misli od nas samih i od onoga što je svjetovno. Ne dopustimo da rade uzalud. (Put u bolji život, str. 287,288)


Komentiraj