Vijesti iz lokalnih crkava

Subota u Krapinskim Toplicama za sjećanje

Subota 11. kolovoza 2012. ostat će mnogima subota za sjećanje. Bila je to posebna subota provedena u Krapinskim Toplicama.

Bogomolja u crkvenoi zgrada u samom centru tog lijepog zagorskog mjesta bila je premala da primi posjetitelje okupljene na zajedničkom bogosluženju.

Bilo je tu vjernika iz raznih krajeva: Krapinskih Toplica, Stubičke Slatine, Zlatar Bistrice, Novaka Bistranskih, Zagreba, Lipika, Križevaca, Nove Gradiške, Siska.

Bogoslužje su vodili vjernici crkve Novaki. Pjesme, duhovna promišljanja i iskustva bili su dobar uvod gostu govorniku, bratu Tomi Meliću, misionaru iz Australije. On nam je govorio o blizini Isusovog dolaska i pitanju “Jesi li spreman?” Ohrabrio nas je svojim iskustvima o širenju Evanđelja u nama dalekim zemljama: Salomonskim otocima, Novom Zelandu, Papua Novoj Gvineji, Africi.

Nakon bogoslužja i dobre duhovne hrane, svi zajedno smo otišli do vikendice sestre Nade Melić, koja nas je u suradnji s domaćicama iz Krapinskih Toplica počastila izvrsnim ručkom. Tu je bilo prilike za ugodno druženje, razgovor i pjesme.

Rastali smo se punog srca topline i kršćanske radosti, govoreći jedan drugome: “Da, to je bila lijepa subota!”

Zlatko Đurin


Komentiraj