Sudac svih ljudskih bića

5. 01. 2023.

“Jer premda su mnogi zvani, ipak ih je malo izabranih!” (Matej 22,14)

Kada je domaćin otišao na trg i zatekao neunajmljene ljude, 12 upitao je: “Što stojite ovdje vazdan besposleni?” (Matej 20,6) Odgovor je glasio: “Nitko nas nije najmio.” (Matej 20,7) Nitko od onih koji su kasnije tijekom dana bili pozvani nije bio tamo ujutro. Oni nisu odbili poziv. Oni koji odbiju i poslije se pokaju, čine dobro što se kaju; ali nije dobro da se igraju s prvim pozivom milosti. …

Gospodin traži da se u Njegovoj službi koristi sveti oganj. Mi našim bližnjima trebamo nositi vijest božanskog domaćina.

To će ostaviti dojam na srca. U kojem god dijelu Gospodnjeg vinograda muškarci i žene rade, trebaju pomno ispitivati svoje srce.

Ako su skloni veličanju sebe i omalovažavanju drugih, njihovo srce treba se mijenjati dok god više ne budu sami ocjenjivali svoj rad i rad drugih.

Potreban nam je duh istinske ljubavi i oslanjanja na Boga. Kada njegujemo bezuvjetnu vjeru u Onoga koji je Istina, shvatit ćemo da su brige i uznemirenost nepotrebni.

Koji god posao obavljamo, trebamo ga obavljati za Krista. Mnogo je poslova koje treba obaviti za Boga. Nevjernici bi taj posao obavili mehanički, za plaću. Oni ne znaju za radost suradnje s Velikim Radnikom. Nema duhovnosti u radu onih koji služe sebi. U njihovom životu vladaju sebične pobude, sebična nastojanja, sebična nadahnuća, želja da ih ljudi smatraju pametnima. Takvi mogu primiti hvalu od ljudi, ali ne i od Boga. Oni koji su istinski sjedinjeni s Kristom, ne rade za plaću. Radnici koji rade zajedno s Bogom ne veličaju sebe.

U posljednji veliki dan donosit će se odluke koje će iznenaditi mnoge. Ljudski sud neće imati mjesta u odlukama koje se tada budu donosile. Krist može suditi svakom slučaju i sudit će jer je Otac sav sud predao Njemu. On će ocijeniti službu onim što je nevidljivo ljudima. Najveće tajne otkrivene su pred Njegovim okom koje sve vidi. Kada Sudac svih ljudskih bića dovrši svoje istraživanje, mnogi od onih koji su prema ljudskoj ocjeni bili postavljeni na prvo mjesto naći će se na posljednjem, a oni koji su bili stavljeni na najniže položaje od strane muškaraca i žena, bit će uzeti s tog položaja i postavljeni na prvo mjesto. (Review and Herald, 31. srpnja 1900.)

Za razmišljanje: Kada sam posljednji put čuo odobravanje Neba zbog nekog svojeg nesebičnog djela službe?