Sudionici s Kristom u slavi

31. 12. 2011.

“Gle, ovo je Bog naš, u njega se uzdasmo, on nas je spasio. Kličimo i veselimo se spasenju njegovu.” (Izaija 25,9)

Isus dolazi! Ali ne da sluša vapaj čovječanstva, ili grešnika kako priznaje svoje grijehe, niti da im govori o oprostu koji mogu imati kroz Njega, jer svaki slučaj je već odlučen za život ili smrt. Oni koji su živjeli u grijehu ostat će zauvijek grešnici. Oni koji su priznali svoje grijehe Isusu koji je u Svetištu, učinili Ga svojim Prijateljem i s radošću čekaju Njegov dolazak. Preko njihovih grijeha bit će napisano: “Oprošteno”. Oni su “postigli cilj svoje vjere: spasenje duša” i ostat će čisti i sveti zauvijek.

Isus će doći kao što se uznio na nebo, samo s još većim sjajem. On dolazi u slavi svojega Oca, i svi sveti anđeli s Njim da bi Ga pratili na Njegovom putu. Umjesto grube krune od trnja koja je probadala Njegove sljepoočnice, blistava kruna slave prekrivat će Njegovo sveto čelo. On se neće pojaviti kao čovjek boli i vičan patnjama, već će Njegovo lice biti sjajnije od Sunca u podne. Tada neće biti odjeven u haljinu od jednostavnog platna, već u haljinu koja će biti bjelja od snijega — haljinu od blistavog sjaja.

Isus dolazi! Ali ne da vlada kao privremeni kralj. On podiže mrtve pravednike, svetima koji su živi daje slavnu besmrtnost i s njima preuzima kraljevstvo pod nebom. Ovo kraljevstvo nikada neće prestati. Oni koji su strpljivo čekali Isusa bit će poput Njega.

Ako je jedan anđeo s Neba prouzročio da rimska straža popada kao mrtva, kako će nepripremljeni bezbožnici ugledati taj prizor i ostati živi kad vide Isusa u svoj slavi Njegova Oca i deset tisuća anđela koji Ga prate? O, kako će grešnici podnijeti taj prizor? Oni će pozivati kamenje i stijene da padnu na njih i sakriju ih od lica Onoga koji sjedi na prijestolju i od gnjeva Janjeta.

U temeljitoj pripremi za susret s Isusom težite da, kad se On pojavi, možete s radošću uskliknuti: “Gle, ovo je Bog naš, u njega se uzdasmo, on nas je spasio.” (Izaija 25,9) Vječni život će tada biti vaš, i vi ćete imati udjela s Kristom u Njegovoj slavi. Uvijek ćete slušati Njegov slavni glas odobravanja i promatrati Njegovu ljepotu.

Svakome tko uistinu ljubi Isusa neće biti žao što On ponovno dolazi. I što se više približavaju dolasku Sina Čovječjeg, istinski zaljubljenici u Isusa gledat će prema naprijed s radosnom nadom i težiti da budu spremni sresti se s Njim koga ljubi njihova duša, koji je umro da ih otkupi. (Youth’s Instructor, travnja 1854.)