izdvojeno-slider

Svečani sabor u Zagrebu, 2018.

Svečana saborska subota ujedinila vjernike iz raznih mjesta Hrvatske te iz zagrebačkih crkava; predstavljena nova uprava Jadranske unije konferencija i Hrvatske konferencije; izvršena služba rukopolaganja pastora.

 

Nakon održanog radnog dijela Izbornog sabora, 22. travnja, zakazana je svečana saborska subota za 12. svibnja, u kojoj će se vjernicima predstaviti nove uprave Kršćanske adventističke crkve za Jadransku uniju konferencija i Hrvatsku konferenciju.

Mnogi vjernici zagrebačkih crkava te iz dugih mjesta Hrvatske ispunili su najveću zagrebačku crkvu Zagreb 1, predvorja, hodnike i pomoćne prostorije. Bilo je premalo mjesta za sve koji su željeli nazočiti ovom svečanom bogoslužju.

U prijepodnevnom dijelu svečanog sabora, uime Jadranske unije je video prilogom predstavljen presjek djelovanja u proteklom razdoblju između dvaju izbornih sabora. Upućena je i zahvalnost dosadašnjoj upravi te Izvršnom odboru unije. Predstavljena je nova uprava: predsjednik Drago Mojzeš, tajnica Svjetlana Veble i blagajnik Jovan Radovanov. Svi su imali priliku obratiti se okupljenim vjernicima, a upućen im je blagoslov i dobre želje za rad u sljedećem razdoblju.

Vjernici su ohrabreni i izvješćima iz Srednje škole i Adventističkog teološkog visokog učilišta iz Maruševca koje su im uputili ravnateljica Đurđica Garvanović Porobija i dekan Radenko Džuver.

Duhovnu poruku imao je gost, predsjednik Mađarske unije, pastor Tamas Ocsai. Nije izostala niti glazba te su Boga slavili svojim pjesmama različiti zborovi i sastavi iz crkve Zagreb 1 i Zagreb 2.

U predahu između prijepodnevnog i poslijepodnevnog dijela sabora priređen je ručak za vjernike nakon kojeg je nastavljen sabor, kojeg je poslijepodne vodio novoizabrani tajnik Hrvatske konferencije pastor Neven Klačmer. Predstavljena je uprava Hrvatske konferencije: predsjednik Bobo S. Marčeta, tajnik Neven Klačmer i blagajnik Nebojša Milovanović. Zahvalnost je upućena i prošloj upravi Hrvatske konferencije te Izvršnom odboru uz prigodne poklone, a predstavljeni su i članovi novog Izvršnog odbora za sljedeće razdoblje od pet godina do sljedećeg Izbornog sabora.

Duhovnu poruku poslijepodne je imao još jedan gost sabora, pastor Nikolaus Satelmajer iz Transeuropske divizije. On je predvodio i svečanost rukopolaganja pastora Jovana Radovanova, koje je uslijedilo uz nazočnost svih pastora iz Hrvatske konferencije. Predstavljanje kandidata za rukopolaganje, pastora Jovana Radovanova, iznio je novoizabrani blagajnik Hrvatske konferencije Nebojša Milovanović. Nakon polaganja ruku na pastora Radovanova, kao znak opunomoćenog poslanja kojim je u molitvi blagoslovljen za službu koja je pred njim, zbor pastora je otpjevao pjesmu s porukom koja upućuje na potpunu predanost službi.

I drugi su sastavi pjevali Bogu na slavu, a još jednu duhovnu poruku uputio je i novoizabrani predsjednik Hrvatske konferencije pastor Bobo S. Marčeta.

Novim upravama te izvršnim odborima želimo blagoslovljeno i uspješno djelovanje koje će Crkvu ohrabriti i ukazati na najveću nadu Evanđelja — dolazak našega Spasitelja Isusa Krista — i povesti vjernike naprijed u budućnost s novim izazovima, ciljevima i misijom iznad svega, ali sa starom vjerom i načelima koja nas drže u zajednici s Bogom i međusobno.

 

Darko Kovačević, tajnik za komunikacije i medije Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve    

Podijeli