Svečanost krštenja u Osijeku

Vijesti iz lokalnih crkava 27. 01. 2014.

Ima li što ljepšeg nego započeti novu godinu krštenjem? Upravo takav početak obilježio je prvu ovogodišnju subotu, 4. veljače 2014. u Osijeku. Tada je troje naših prijatelja, Suzana, Eva i Rupi, učinilo zavjet s Gospodinom, dajući pred svima nama dokaz svog novorođenja i predaje života Bogu, kao i radost ulasku u našu crkvenu obitelj.

Suzana je Osječanka čiji je samostalni dolazak u našu zajednicu označio kraj njezine potrage za Istinom. Naime, ona je sama proučavala Bibliju, pretraživala po internetu kako bi pronašla crkvu koja u potpunosti živi sve biblijske istine, uključujući i subotu. Eva i Rupi su supružnici iz Rumunjske koji privremeno žive i rade u Osijeku, zajedno sa svoje troje dječice. Iako potječu iz velike adventističke obitelji, nakon mladenačkih lutanja vratili su se u Bogu i sada mu žele predano služiti.

Obred krštenja obavio je pastor Staniša Margarić, a prigodnim programom to su svečano bogoslužje uljepšali brat Pavle Škulac pjesmama uz gitaru te osječki sastav Grace uz vođenje i recitacije sestre Zorica Panić.

Nakon čestitaka krštenicima slijedio je zajednički ručak u potkrovlju crkvenoga zdanja, gdje smo u ugodnom okruženju nastavili uživati subotnje blagoslove.

Gordana Balašević

Leave a Comment