Jutarnji stih

Svjetlo istine

“Ali čvrsto stoji temelj koji je Bog postavio, on nosi ovaj pečat: Gospodin poznaje svoje.” (2. Timoteju 2,19)

Sam Gospodin će se boriti za Izraela. Umuknut će svaki lažni jezik. Anđeoska ruka će oboriti i razotkriti lažne sotonske planove. Sotonske pristaše nikad neće pobijediti. Pobjeda će pratiti vijest trećeg anđela. Kao što je Gospodin nad vojskama srušio zidove drevnog Jerihona, tako će narod koji drži Božje zapovijedi pobijediti i nadvladati sve neprijatelje. Neka se nitko ne žali na Božje sluge koji im donose vijest poslanu s Neba. Ne tražite više nešto što bi vam poslužilo kao razlog da im možete reći: “Previše traže, previše su strogi.” Oni će možda govoriti strogo, ali zar to nije potrebno? Bog će učiniti da zazuje uši onima koji ne budu htjeli čuti Njegov glas i Njegovu poruku. On će osuditi one koji su se suprotstavljali Božjoj riječi.

Doći će do odstranjivanja i čišćenja po svim našim crkvama koje su imale velike mogućnosti i prednosti, ali ih nisu iskoristile. Više dokaza nije ono što one žele. Njima je potrebno čisto i posvećeno srce da bi prigrlili i zadržali svjetlost koju im je Bog slao i tada u toj svjetlosti živjeli.

Mi ne trebamo reći: “Nevolje posljednjih dana dolaze na nas.” One su već došle. Nama je sada potreban Gospodnji mač koji će prodrijeti u samu srž tjelesnih požuda, apetita i strasti. Neka zasiječe i odvoji odrešitije i jače nego ikada prije.

Obraćam se Božjem narodu koji se čvrsto drži svojeg uvjerenja, koji neće odstupiti od vjere koja je jednom dana svetima, koji čvrsto stoje usred moralne tame bezakonja posljednjih dana. Gospodnja Riječ nam kaže: “I klicat ću nad Jeruzalemom, radovat se nad svojim narodom.” (Izaija 65,19) Zar u ovim riječima ne nalazimo dokaz velike očinske Božje ljubavi prema onima koji se čvrsto drže vjere u pravdi? Između Boga i Njegovog naroda postoji najprisniji odnos. Ne samo da smo predmet Njegove beskrajne milosti i ljubavi, nego smo više od toga. Gospodin se raduje zbog svojega naroda. On uživa u njemu. On je njihova sigurnost. On će ukrasiti one koji Mu služe cijelim srcem u duhu i svetinji istine. On ih odijeva u haljine svoje pravde. On ljubi one koji tvore Njegovu volju, koji vjerno odražavaju Njegov lik. Svi oni koji su odani i vjerni postali su slični Njegovu Sinu. U njihovim ustima nema prijevare jer su bez mane pred Božjim prijestoljem. (Testimonies to Ministers, str. 410—415)


Komentiraj