Vijesti iz lokalnih crkava

Svjetski dan mladih 2014. u Požegi

Za vjernike Kršćanske adventističke crkve, koja je prisutna u više od dvjesto zemalja svijeta navješćujući Radosnu vijest, subota 15. ožujka 2014. je bila posebna: toga dana se po cijelom svijetu obilježavao Svjetski dan mladih Kršćanske adventističke crkve (Global Touth Day). Ova godina proglašena je godinom molitve te je to bila glavna tema na bogoslužjima i svim misijskim podvizima mladih.

Mjesna crkva Požega ugostila je mlade iz požeškog i daruvarskog okruga, sveukupno njih dvadeset — iz Lipika, Daruvara, Grubišnog Polja, Nove Gradiške i Požege — koji su nakon pjesme, molitve i čitanja Biblije krenuli u grad, na glavni trg u blizinu tržnice. Tamo su svirali i pjevali slaveći Boga te dijelili časopise Izlaz i Connect, narudžbenice Dopisne biblijske škole i Dopisne zdravstvene škole, traktate o duhovnom i tjelesnom zdravlju, pozivnice na večernja predavanja u crkvi, bombone i balone s biblijskim redcima o molitvi. Od toga je jedan balon bio poseban: osoba koja ga je izabrala dobila je poklon iznenađenja — knjigu Isusov život, časopis Život i zdravlje, zdravu voćnu namirnicu i posebno uokviren biblijski redak o molitvi. Prolaznici su bili iznimno zainteresirani i oduševljeni, a jedna prodavačica cvijeća poklonila je djevojkama cvijeće uz riječi da su joj uljepšali dan.

Mladi su bili puni dojmova i iskustava koja su tog dana prepričavali svima u crkvi. Nadahnutu propovijed o molitvi i molitvenom iskustvu održao je pastor Dejan Vučetić iz Daruvara. To iskustvo je svima bilo blagoslovljeno i radosno te smo se dogovorili da će Požega uzvratiti posjet Grubišnom Polju početkom svibnja. Nakon zajedničkog ručka pošli smo na izlet i popeli se na brdo iznad grada, odakle se pruža prekrasan pogled na Požešku kotlinu.

Nastavak je slijedio u osamnaest sati u crkvenoj dvorani evangelizacijskim predavanjem “Svemirski sukob” pastora Miroslava Lorencina. U subotu 22. ožujka tema je bila “Moć prilagodbe — dobro ili loše?”, a predavanja se dalje nastavljaju svakog četvrtka. Naša je želja i molitva da nas Bog u našim misijskim podvizima vodi i dalje kao što nas je dosad uvijek vodio.

Dominik Ljubić


Komentiraj