Traktat koji je podigao crkvu

27. 11. 2015.

“Ali se digoše neki pripadnici sinagoge koja nosi naziv sinagoga Libertinaca … te se počeše prepirati sa Stjepanom. Ali ne mogoše odoljeti mudrosti i Duhu kojim je govorio.” (Djela 6,9.10)

U doba prve apostolske Crkve pogani su vapili za istinom, apostoli su im je odnosili i Evanđelje o Božjem kraljevstvu se širilo po stranim zemljama. Isto tako u mojoj zemlji, Mianmaru (prije Burmi), literarni evanđelist je dao jedan traktat, Sveti Duh je osvjedočio mnoge ljude u istinu i oni su postali adventisti sedmoga dana tako da je bila osnovana crkva.
Aung Zaw Min, literarni evanđelist, putovao je autobusom u obližnje mjesto jednog subotnjeg poslijepodneva s Mya Chitom, svojim direktorom nakladništva i Daw Kyin Seinom, aktivnim vjernikom. Podijelili su traktate putnicima da ih čitaju tijekom vožnje. Neku ženu je privukao traktat i oni koji su joj ga dali. Upitala ih je: “Jeste li vi kršćani?” “Da! Mi smo adventistički kršćani”, odgovorili su joj. Htjela je znati više pa je upitala: “Ako imate vremena, biste li me posjetili? Ne živim daleko odavde. Hoćete li doći?”
Njih trojica pošla su s njom i kada su stigli u njezin dom, ona im je pripremila ukusan ručak, a zatim su ova trojica razgovarala s članovima obitelji nekoliko sati o biblijskim temama. Odredili su datum za početak proučavanja Biblije. Iako se obiteljski pastor tome protivio i jasno stavljao do znanja svoje neslaganje tijekom proučavanja, obitelj je nastavljala proučavati biblijske istine.
Nekoliko godina poslije muž te žene, U Than Myint, poveo je svoju kćer na kineski biblijski teološki fakultet u glavnom gradu. S njima je otputovao njihov pastor. Dok je tamo boravio, U Than Myint je prisustvovao evangelizacijskim sastancima koje je održavala Adventistička crkva. Njegova kći je bila vrlo ljuta i odvraćala ga je da ne prisustvuje. Njegov ga je pastor također pokušavao zaustaviti, ali on je svejedno odlazio. Također je dalje proučavao Bibliju i proročanstva i nije mogao zanijekati istinu.
Nakon tih sastanaka on se krstio, a tijekom iduće dvije godine krstili su se i svi članovi njegove obitelji. Zbog ove obitelji, od male skupine vjernika svetkovatelja subote u selu nastala je nova mjesna crkva. Samo jedan traktat darovan u autobusu promijenio je cijelu obitelj i osnovao crkvu! Bog je veličanstven dok poziva svoj narod iz tame u svjetlo!
Mya Chit, Mianmar

Leave a Comment