U Maruševcu održan kongres mladih adventista

24. 05. 2011.

Jonatas FerreiraTrinaesti po redu kongres mladeži Jadranske unije konferencija održan je od 19.05. do 22.05. u Maruševcu. Više od tristotinjak mladih iz osam zemlja okupilo se pod zajedničkim motom „Godina s Biblijom – čitaj, istražuj i živi.“ Govornik je bio pastor iz Brazila Jonatas Ferreira, koji je mlade vodio kroz riječ božju te duhovno poticao i hrabrio da svoj život temelje na Bibliji i predaju ga Bogu. Sadržajan i bogat program bio je na veliko zadovoljstvo mladih. Spomenut ćemo neka događanja: zanimljiva bogoslužja, krštenje mladih (krštene četiri djevojke a na poziv govornika oko dvadesetak mladih osoba izišli su na podij te na taj način obznanili da će uskoro i oni svoju vjeru u Isusa potvrditi krštenjem), koncerti na otvorenom, radionice, sportske aktivnosti, puno druženja, pjevanja i prijateljstava.

Posebnost kongresa je bio projekt baloni. Njih 500 je pušteno u zrak. Na svakom balonu je bio letak s tekstom iz Novog zavjeta. Na taj način poslan je cijeli Novi zavjet s porukom da osobe koje nađu balon dobivaju nagradu. Posebice onaj balon koji najdalje dospije. Na livadi, s balonima u rukama, mladi su svojim tijelima ispisali ime ISUS te na taj način ujedinjeni jedno uz drugo stajali i simbolično pokazali što ih povezuje i što je njihova nada. Po dolasku malog zrakoplova, ispuštali su balone u zrak te je tako ovaj projekt “duhovni performans s balonima” ovjekovječen snimanjem i fotografiranjem

Bile su upriličene i radionice s temama: 1. Pobačaj, 2. položaj žena u crkvi, 3.mediji i tinejdžeri, 4 .depresija i samoubojstvo tinejdžera, 5.osobne vrijednosti i granice.

U sklopu kongresa upriličeno je i rukopoloženje dvojice mladih pastora Miše Havrana i Slobodana Bobe Marčete. Službi rukopoloženja nazočili su kolege iz uprave i pastorskog zbora Hrvatske konferncije kao i vodstvo Jadranske unije konferncija. Službu rukopoloženja predvodio je pastor Janoš Biro Kovač tajnik za misiju pri Transeuropskoj diviziji Kršćanske adventističke crkve.

Bobo S. Marčeta/Mladen Juričević

Leave a Comment