U nepoznato

13. 08. 2015.

“Uto pristupi k njemu neki književnik i reče mu: ‘Učitelju, ja ću te slijediti kamo god pođeš.’ Isus mu reče: ‘Lisice imaju jame i ptice nebeske gnijezda, a Sin Čovječji nema gdje da nasloni glavu.’” (Matej 8,19.20)

Iskustvo opisano u ovom odlomku izvor je nadahnuća u vezi s Božjim pozivom. Katkad odgovornost koju On povjerava svojim slugama dok istupaju kao Njegovi vjerni vjesnici zahtijeva od njih da zaborave na lagodnost i osjećaj sigurnosti.
Leidinaldo de Jesus tipičan je primjer nekoga tko se odrekao osjećaja sigurnosti da bi postao literarni evanđelist. Radio je kao menadžer restorana s velikim radnim iskustvom na području ugostiteljstva. Kao posvećeni vjernik Adventističke crkve i aktivni vođa mjesne crkve, uživao je poštovanje i povjerenje svojih kolega i vjernika.
Jednog je dana bio pozvan na program u povodu zaprimanja novih literarnih evanđelista u susjednom okrugu. Dok je sudjelovao u programu, Leidinaldo je osjetio Božji poziv da se pridruži literarnoj službi. Nakon što je donio odluku, direktor njegovog polja upozorio ga je da će ga primamljive ponude i nevolje pokušati odvratiti ako ikako bude moguće od toga da bude radosni prenositelj tiskanih stranica.
Već sutradan vlasnik restorana je pozvao Leidinalda i ponudio mu upravljanje restoranom u gradu Salvadoru. Nakon mnogo molitava Leidinaldo je shvatio da je Božji uzvišeniji cilj za njegov život da se pridruži kolporterskoj službi. To je i učinio posvetivši se potpuno pozivu.
Nakon nekoliko godina predane službe s literaturom i pokazavši sposobnost rukovođenja, Leidinaldo je unaprijeđen u dužnost pomoćnika direktora za nakladništvo. On sada ulaže velike napore u vođenju i savjetovanju drugih o značenju Božjeg poziva i načinu na koji mogu postati izuzetni literarni evanđelisti.
Bog i sada poziva muškarce i žene da se posvete Njegovom djelu. Odgovor na ovaj poziv ne mora nužno biti baš ono što ste sanjali za svoj život, ali će sigurno donijeti nagradu u velikom zadovoljstvu već sada i u vječnosti.
Jose Erinaldo Lima, Brazil