U ovo vrijeme kušnje”“

17. 12. 2014.

““Uistinu veli: ‘Uslišah te u pravo vrijeme, pomogoh ti u dan spasenja.’ Pazite! Sad je pravo vrijeme, sad je dan spasenja!”“ (2. Korinćanima 6,2)

Mi vjerujemo ne sumnjajući da Krist uskoro dolazi. To za nas nije bajka, niti smo ikada sumnjali u istinitost doktrina koje danas držimo i da smo blizu suda. Spremamo se za susret s Onim kojeg prati svita svetih anđela, koji će se pojaviti na nebeskim oblacima da pravedne dodirne besmrtnošću. Kada On dođe, neće nas čistiti od grijeha, otklanjati naše mane ili nas liječiti od slabosti našeg temperamenta. Ako takvo djelo bude obavljeno za nas, ono će biti obavljeno prije tog vremena. Kada Gospodin dođe, oni koji su sveti bit će i dalje sveti. Oni koji su sačuvali svoje tijelo i duh u svetosti, tada će primiti dodir besmrtnosti. Ali oni koji su nevjerni, neposvećeni i nečisti, takvi će ostati zauvijek. Ništa u tom trenutku neće biti učinjeno za njih da uklone svoje mane i dobiju sveti karakter. Čistač neće tada sjesti i otpočeti proces čišćenja uklanjajući njihove grijehe i pokvarenost. Sve to treba biti učinjeno u ovo vrijeme kušnje. Ovo djelo treba biti izvršeno za nas sada.
Mi prihvaćamo božansku istinu s našim različitim sposobnostima i dok dolazimo pod njezin utjecaj, ona će obaviti djelo koje nam je potrebno da bi nas osposobilo za kraljevstvo slave i društvo nebeskih anđela.
Sada smo u Božjoj radionici. Mnogi od nas su grubo kamenje iz kamenoloma. Ali kada se oslonimo na Božju istinu, njezin će se utjecaj vidjeti na nama. Ona nas podiže i otklanja od nas svako nesavršenstvo i grijeh bilo koje vrste. Tako se pripremamo da ugledamo Kralja u Njegovoj ljepoti i da se konačno ujedinimo s čistim i nebeskim anđelima u kraljevstvu slave. Taj posao treba biti obavljen za nas ovdje, gdje se naše tijelo i duh trebaju pripremiti za besmrtnost. (2T 355,356)