Jutarnji stih

Upornost se isplati

“Vi istražujete Pisma u kojima mislite da ima život vječni. I upravo ona svjedoče za me.” (Ivan 5,39)

Skoro svakoga dana odlazila sam u jednu od malavijskih banaka u pokušaju da se sretnem s direktorom i pokažem mu neke svoje knjige. Ali bilo je teško sastati se s njim jer bi mi njegova tajnica obično prepriječila put prema njegovom uredu kad god sam došla. Nikada joj nije bilo po volji što me vidi da dolazim sa svojim knjigama.
Zatvarala bi vrata direktorovog ureda kad god me je vidjela da se pojavljujem na njezinim vratima. Ali sam se ja svakoga jutra vraćala s ljubaznim osmijehom i istim zahtjevom da vidim direktora.
Pošto je primijetio što se događa između mene i njegove tajnice, jednog dana direktor banke je intervenirao i pozvao me u svoj ured. Kad sam im pokazala knjige koje sam imala, direktor i njegova tajnica izgledali su nezainteresirano. Ali pozvali su jednog od svojih kolega da i on pogleda knjige, a on ih je na kraju kupio nekoliko.
Vidjevši da direktor neće kupiti nijednu knjigu, dala sam mu besplatan primjerak The Bible Made Plain (Biblija jasno kaže). Čovjek je pročitao tu knjigu i, kao krajnji rezultat, prihvatio je istinu o suboti i na kraju se pridružio Adventističkoj crkvi.
Tajnica, koja me je redovito tjerala iz ureda, također se obratila čitajući istu knjigu, zajedno sa suprugom i obitelji. Danas su svi oni članovi Adventističke crkve. Što bi se dogodilo da nisam ustrajavala na tome da se sretnem s direktorom banke?
Nije ni čudo što će Božji narod posljednjih dana biti poznat po svojem “strpljenju” (Otkrivenje 14,12 — DK). Moramo biti marljivi i uporni u radu noseći evanđeosku poruku svim ljudima, jer nikada ne znamo kako će Bog raditi na srcima onih kojima odlazimo. Budite uporni i gledajte kako Gospodin djeluje!
Emma Makuwira, Malavi


Komentiraj