Jutarnji stih

Upotrijebi me, Gospodine

“Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim.” (Jeremija 29,13)

Tako sam zahvalna Bogu za vodstvo Njegove providnosti i Njegovu spremnost da me koristi kao sredstvo da posije sjeme za svoju žetvu putem literarne djelatnosti.

Nedavno sam ponudila knjige mladoj ženi i ona se odmah zainteresirala za niz “Velika borba”. Toliko ju je oduševila ova serija da ju je nabavila za sebe i članove svoje obitelji. Kad god sam joj nakon toga predložila nove naslove, ona ih je naručivala za sebe i za članove svoje obitelji.

Nedavno je otkrila i vrijednost knjige Bible Readings for the Home (Biblijska čitanja za dom), koju je opet kupila za sebe i za članove obitelji. Kada je do nje došla knjiga Faith and Works (Vjera i djela), ubrzo ju je pročitala i naručila primjerke koje će u povodu blagdana uručiti svojima kao poklone. Uvjerena sam da će jednoga dana ova mlada žena prihvatiti adventnu vijest zato što ima narav iskrenog tragaoca za istinom i svim srcem ljubi Gospodina. Oni koji istinski traže razumijevanje s ovakvom gorljivošću sigurno nisu daleko od kraljevstva.

Pronalaženje poštenih tragalaca jedan je od razloga zbog kojih uživam prednost da budem literarna evanđelistica. Doživljavam pravo zadovoljstvo kad sretnem ljude kao što je ova draga žena. Literarni evangelizam savršeni je način da pronađete ljude koji iskreno žele znati što nam Bog poručuje u svojoj Riječi. Prirodni put kojim brzo dolazite do ljudi i dosežete do njihovih srca u osobnom kontaktu vrlo je blizu onom načinu na koji je Krist služio dok je kao čovjek hodio prašnjavim putovima ove zemlje. Tijekom svoje službe sretao je ljude tamo gdje su se nalazili da zadovolji njihove čežnje i potrebe.

Kad pomislim na Gospodina Isusa i ono što je On učinio za nas, prisjećam se sljedećih istinitih riječi: “Oni koji osjećaju silu Božje ljubavi ne pitaju kako bi sa što manje truda mogli zadovoljiti Božje zahtjeve. Ne traže najniža mjerila, već im je cilj da budu u savršenom skladu s voljom svojega Otkupitelja.” (Ellen G. White, Put Kristu, izd. 2012., str. 45)

Moja je molitva da dok služim u ovom poslu stalno odsjajujem Isusov karakter kako bi se Njegovo ime proslavilo pred svakom osobom koju sretnem.

Lydia Cateau-Tobias, Tobago


Komentiraj