Večer duhovne poezije i glazbe u Osijeku

Vijesti iz lokalnih crkava 30. 10. 2013.

U Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Osijeku održana je u subotu 12. listopada 2013. večer duhovne poezije i glazbe. Brojni glazbeni izvođači, pjesnici i recitatori pružili su nam više od sat vremena uživanja u pjesmi i riječi. Ovoga puta u našoj sredini ugostili smo članove Pjesničkog društva Antun Ivanošić, a udjela su uzeli i naši sugrađani već otprije znani zaljubljenici u poeziju: Anica Krešić, Dušanka Stojnović, Marija Škala, Petar Malbaša, Zdravka Pirel, kao i domaći pjesnik Marko Đidara. Na samom početku naši su gosti izveli pozdravnu zbornu pjesmu posebno pripremljenu za ovu prigodu te nas sve oduševili. Od vokalnih i instrumentalnih točaka mogli smo također čuti: solo pjesme gospođe Kaje Cvijetović te Ivane Panić, nastup dvaju sastava iz Osijeka, Nataliju Margarić na glasoviru te Ivanu Panić na violini.

U predvorju je nakon programa priređena mala zakuska, tako da su se gosti i domaćini nastavili družiti u opuštenom raspoloženju, iznova potvrđujući kako ove večeri duhovne poezije i glazbe imaju svoje istaknuto mjesto u našem društvenom i misijskom radu. Naročito se radujemo što ovi susreti iz godine u godinu privlače i okupljaju sve više novih sudionika, pokazujući kako su prepoznati i izvan granica naše crkvene zajednice.

Bila je to prava gozba za svačije uho i srce koja je stvorila ugodno ozračje da se pri kraju sve nazočne pozove na još jedno druženje oko Božje riječi na predstojećoj evangelizaciji. Naime, tjedan dana nakon toga u osječkoj crkvi je pastor Ivan Đidara započeo niz predavanja pod nazivom “Nada u fokusu”.

Gordana Balašević