Jutarnji stih

Više od povijesne knjige

“Jahve me pozvao od krila materina, od utrobe majke moje spomenuo se moga imena.” (Izaija 49,1)

Jednog jutra 1979. u moj ured došla je žena, predstavila se i rekla da je iz organizacije za zdravstveno prosvjećivanje u domu, o kojoj ništa nisam znao. Izvadila je iz svoje aktovke Veliku borbu i dala mi da je prelistam. Dok sam pregledavao knjigu, učinilo mi se da je to povijesna knjiga koja bi mogla biti zanimljiva za čitanje pa sam je kupio.
Dok sam je čitao, bio sam zapanjen. Ono za što sam smatrao da će biti samo zanimljivo štivo predviđeno da mi pruži zadovoljstvo čitanja, ispostavilo se da je nešto što je potrebno podrobno istraživati. Pročitao sam knjigu i po drugi put. Hoće li povijest svijeta tako završiti? Ili bi ova živa kronika mogla biti djelo nekog fanatika? Analizirao sam i istraživao ono što sam čitao. Počeo sam razumijevati da postoji Bog na Nebu i da ću morati izabrati između Boga i svijeta.
Godine 1981. na poslu mi se dogodilo nešto što mi se nije dopadalo pa sam dao otkaz i vratio se u svoje selo. Ponovno sam čitao Veliku borbu, posebno posljednjih pet poglavlja. Knjiga je tako zarobila moje srce da sam razvio i živo zanimanje za Bibliju.
Jednog dana moj mlađi brat, sada adventist, sa svojim prijateljem profesorom u srednjoj školi, došli su kući na odmor i svratili k meni u posjet. Bio je to više “misionarski” posjet, a potom je uslijedilo još posjeta i biblijskih proučavanja.
Ubrzo su me pozvali da donesem odluku za Krista. Nisam bio potpuno siguran, pa smo se dogovorili za datum kad će se vratiti kako bih im dao odgovor. I pripadnici jedne druge vjerske zajednice također su me pozivali da se pridružim njihovoj crkvi. Zamolio sam ih da dođu k meni istog dana kad i adventisti, a nijednima nisam rekao da će i oni drugi biti kod mene. Onda sam se molio Bogu po prvi put u životu i zamolio Ga da mi On pošalje ljude koji imaju istinu.
Kad je došao taj dan, stigli su adventisti, a članovi druge crkve nisu se ni pojavili. Znao sam sigurno da adventisti imaju istinu. Bog je odgovorio na moju molitvu i ja sam predao svoj život Isusu. Danas sam adventistički pastor, a sve je otpočelo s literarnim evanđelistom koji mi je prodao Veliku borbu.
Hybe B. Mhango, Malavi


Komentiraj